Boc acuză Guvernul de mită electorală din banii publici

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2008

Boc acuză Guvernul de mită electorală din banii publici

Preşedintele PD-L, Emil Boc, acuză guvernarea Tăriceanu II şi PSD de mituirea electoratului din banii publici.

"Guvernarea PNL-PSD foloseşte bani publici, banii cetăţenilor, pe post de mită electorală, pentru a-şi cumpăra voturi", a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

Preşedintele PD-L a adus ca argument o Hotărâre, publicată în Monitorul Oficial, potrivit căreia, alocările de bani din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital s-ar fi făcut pe criterii politice. Emil Boc a explicat: "PSD a primit 146 de milioane de euro, PD-L 31 de milioane de euro, în condiţiile în care rezultatul alegerilor locale este egal, iar PNL, cu 706 primării, a obţinut 97 de milioane de euro. Până şi UDMR, cu 184 de primării, a obţinut 26 de milioane de euro, iar PD-L, cu 908 primării, 31 milioane de euro. Asta demonstrează negru pe alb că banul public este folosit ca mită electorală pentru a cumpăra voturi cu bani publici". De asemenea, liderul PD-L a afirmat că unele "colegii uninominale ale ştabilor PNL şi PSD au fost umflate cu zeci de milioane de euro", oferind exemplul colegiului lui Mircea Geoană de la Dăbuleni, care "a primit 122 de miliarde de lei vechi".

Boc spune că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte distribuţia pe judeţe, unde "unele judeţe precum Dolj sau Teleorman au primit aproape câte o mie de miliarde fiecare, adică judeţul lui Mircea Geoană, adică colegiul lui Dragnea, principalul negociator al PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman".

Alte exemple oferite sunt colegiile lui Teodor Meleşcanu, despre care Boc spune că a primit 106 miliarde de lei vechi, şi colegiul lui Varujan Vosganian, despre care spune că a primit 155 de miliarde de lei vechi, în timp ce, de exemplu, municipiului Cluj-Napoca nu i-a fost alocat nici un leu.

Preşedintele PD-L susţine că alocările făcute prin HG sunt în valoare de 600 de milioane de euro, în opinia sa, aceşti banii putând fi folosiţi pentru salariile profesorilor, despre care spune că până la sfârşitul anului ar fi necesitat doar 200 de milioane de euro.

Emil Boc a declarat: "Dovada supremă a ipocriziei guvernării PNL-PSD am avut-o chiar luni, când în Monitorul Oficial au fost alocate 600 de milioane de euro preponderent clienţilor politici ai PNL şi PSD, în mod discreţionar şi fără dis­cernământ, pentru fântâni arteziene şi mansarde de 200 milioane euro, pentru cheltuieli şi garduri de 50 şi 100 milioane euro, adică bani publici aruncaţi pe apa sâmbetei, în dispreţul cetăţeanului care îi plăteşte. Şi, atunci spui că nu sunt bani pentru profesori".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb