Boc: Anul acesta vom atrage 4,3 miliarde de euro din fonduri europene

F.A
Macroeconomie / 3 februarie 2010

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la Sibiu, că România va atrage anul acesta 4,3 miliarde de euro din fonduri europene, aceste fonduri urmând să grăbească ieşirea din criză, relatează NewsIn.

"România va atrage, în 2010, 4,3 miliarede de euro din fonduri europene, bani care, coroborat cu creşterea economică de 1,3%, ne vor ajuta să ieşim puţin mai repede din criza economică. Guvernul trebuie să pregătească cadrul legal pentru ca orice firmă care merge bine să fie sprijinită", a precizat Emil Boc, după o întâlnire avută la sediul societăţii Retrasib, specializată în domeniul echipamentelor de transport şi distribuţie a energiei electrice.

Premierul a avut apoi o întânire cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, şi cu prefectul judeţului, Constantin Trihenea. La sfârşitul întânirii primarul Johannis a declarat presei că i-a cerut premierului să deblocheze posturile din administraţie. "Premierul a fost foarte deschis, însă sunt multe proceduri de urmat", a declarat Johannis după întânire.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. pentru tine si liliana ?

    1. Un alt personaj al acestei increngaturi de relatii si amicitii este Florina Mihaela Gruia (fosta Bostina, inainte de divort), buna prietena a Lilianei Calin, Florina Mihaela fiind o apropiata a familiei Negoita. Atat de apropiata incat, dupa divort, aceasta ar locui - potrivit presei centrale - in apartamentul de doua camere al primarului Liviu Gheorghe Negoita din Bdul Octavian Goga. Pe principiul 'prietenele prietenei mele sunt prietenele mele', este de presupus ca si Liliana Calin se cunoaste destul de bine si cu Carmen Negoita.

    Intre timp, il gasim pe tovarasul turc al primarului Negoita, respectiv Atalay Tamer, asociat in SC KIAT GROUP CONSTRUCT SRL, potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului. De asemenea, acelasi Atalay este asociat si in SC KING INDUSTRIAL ENTERPRISES SRL, firma infiintata in 1994. In continuare vor urmari contractele obtinute de KIAT GROUP si KING INDUSTRIAL, controlate de Atalay Tamer - fost partener de afaceri al lui Negoita - din partea Primariei Sectorului 3 si a celei din Cluj-Napoca. Moment in care va intra in scena si blonda Liliana Calin, o foarte apropiata a familiei Negoita.

    1. Florina Mihaela Gruia (fosta Bostina), prietena sotiei edilului de la 3, si-a infiintat in 2006 doua SRL-uri: AA Marketing and Management SRL si AA Project Promotion SRL, in care este singura asociata. Pana acum a reusit sa obtina de la acest sector al Capitalei cateva contracte grase, valorand circa 50 de milioane de euro. Ca urmare, in 2007 - conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante - a inregistrat un profit din afaceri de peste trei milioane de lei, iar in 2008 de peste un milion de lei. Paralel, una dintre firmele turcului Atalay, protejata de Liliana Calin, a obtinut importante contracte de la Negoita pentru executarea unor lucrari in Parcul Titan si a unor fantani arteziene pe Bdul Unirii. Adesea participand la licitatii fara a avea contracandidati, firmele Florinei Mihaela Gruia s-au mai izbit si de situatii in care au trebuit sa imparta potul cu societatile comerciale in care are interese Liliana Calin.

      Si cu asta, credem ca am spus tot. Pe scurt, situatia se prezinta astfel. Primarul Liviu Gheorghe Negoita a facut afaceri cu un turc sau mai multi. Care turci au obtinut ulterior contracte grase cu primaria edilului de la 3 si cu cea din Cluj-Napoca, pastorita de aghiotantul ex-premierului Emil Boc, actualul primar Sorin Apostu. Basca alte contracte in teritoriu, asupra carora nu ne vom mai apleca acum. Totodata, pe baza relatiilor de prietenie dintre Carmen Negoita, Florina Mihaela Gruia si Liliana Calin (cea din urma fiind prietena si cu turcii lui Liviu Negoita) au fost puse la cale numeroase combinatii suspecte. Iar cercul combinatiilor s-a inchis. 

      Aceasa stire a fost preluata de pe Cotidianul.« Stirea anterioaraStirea urmatoare » 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb