Boc: Anul viitor, le recomand românilor prudenţă

F. A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 octombrie 2011

Premierul Emil Boc le-a recomandat vineri românilor prudenţă şi moderaţie pentru anul viitor, din punct de vedere economic, arătându-se preocupat de situaţia economică la nivel european, care ar putea afecta anul viitor şi România.

"Pentru 2012 - prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor, nu avem voie să mergem cu nicio măsură populistă, nu avem voie să luăm decât decizii care au acoperire în economie. Nu avem voie să îi credem pe Ponta şi Antonescu care promit marea cu sarea şi luna de pe cer, pentru că sunt ultimii dinozauri populişti în întreaga Uniune Europeană. Ponta şi Antonescu sunt nişte politicieni rupţi de realitatea crizei economice europene, mondiale, cu implicaţii şi pentru România", a afirmat Emil Boc.

El spune că prioritatea sa pentru 2012 este menţinerea stabilităţii macroeconomice a României, motiv pentru care a fost rezervat când a fost întrebat ce va face cu salariile bugetarilor anul viitor.

"Românii au făcut un mare sacrificiu în 2010, au sprijinit Guvernul să putem ajunge la această stabilitate macroeconomică. Vrem să consolidăm această stabilitate şi să oferim atât cât poate economia. Nu ne vom mai întinde mai mult decât ne este plapuma, tocmai ca românii să nu mai sufere cum au suferit în 2010 datorită iresponsabilităţii PSD şi PNL în 2008. Am fost nevoiţi să salvăm ţara de la colapsul economic. În func­ţie de Legea bugetului pe 2012, vom şti care va fi politica salarială pentru anul viitor", a explicat Emil Boc.

Premierul s-a referit şi la contextul european economic în discursul susţinut în cadrul reuniunii de constituire şi alegere a conducerii noii Comisii pentru administraţie a PDL, care s-a desfăşurat la Sibiu: "Dacă România are un avantaj în atragerea investitorilor în aceste condiţii dificile, este tocmai această stabilitate macroeconomică pe care o avem. (...) Nu apărem în nicio ştire negativă referitoare la evoluţiile europene. Ne poate afecta însă în anii viitori faptul că în Europa lucrurile nu merg bine", a arătat Emil Boc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incercati sa schimbati, cate ceva; atat in discursul Dumneavoastra cat mai ales in imaginea executivului. Desigur ca este o parere personala, dar impresia care o lasa populatiei multi dintre colegii Dumneavoastra este fie de repetare la infinit a acelorasi am facut+voi face, fie la a nu spune si a nu arata mai nimic.

    Cred cu toata convingerea ca pentru anul viitor poporul are nevoie de noi personalitati in Guvern, care sa sparga stereotipurile si sa dea un reper sperantelor oamenilor. Repet, e doar parerea unuia dintre milioanele de cetateni ai acestei tari. Poate insa mai gandesc astfel si altii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb