Boc: "Vom trimite proiectul de buget în Parlament"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 noiembrie 2009

Boc: "Vom trimite proiectul de buget în Parlament"

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat, vineri, că Guvernul va prezenta Legea bugetului de stat pe anul 2010, după ce actul normativ care îi permite să trimită bugetul în Parlament va fi publicat în Monitorul Oficial. Emil Boc a precizat: "Guvernul îşi va face datoria după ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial. Noi am lucrat şi lucrăm la această lege a bugetului de stat".

Întrebat de ce întârzie pre-şe-dintele Traian Băsescu să promulge legea care abilitează Guvernul demis să prezinte proiectul de buget pe 2010, premierul în exerciţiu a afirmat, potrivit Agerpres, că şeful statului nu a promulgat încă legea deoarece trebuie respectat termenul în care actul normativ poate fi atacat la Curtea Constituţională.

Proiectul de buget elaborat de Guvernul condus de premierul în exerciţiu Emil Boc este fundamentat pe o creştere economică de 0,5% în 2010 şi un deficit bugetar de 5,9%.

De asemenea, indicatorii macroeconomici - cota unică de impozitare de 16% şi TVA de 19% - sunt menţinuţi şi este păstrată şi politica orientată spre investiţii, în procent de 20%.

"Vom avea o politică echilibrată a cheltuirii banului public, cu condiţia ca Parlamentul să ne ajute să adoptăm atât Legea responsabilităţii fiscale, cât şi Legea reformei sistemului de pensii, prin care importante resurse publice vor putea fi orientate spre ceea ce înseamnă interes public", a adăugat Boc.

Totodată, premierul Emil Boc a reiterat, vineri, că actualul Cabinet interimar va activa până la depunerea jurământului de către membrii unui nou Guvern.

Potrivit primului-ministru, actual Guvern va îndeplini, în continuare, numai atribuţii administrative. "Din punctul meu de vedere (...) Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern", a spus primul ministru în exerciţiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb