Boeing va plăti amendă şi compensaţii de 2,5 miliarde de dolari în scandalul 737 MAX

J.P.
Internaţional / 8 ianuarie 2021

Boeing va plăti amendă şi compensaţii de 2,5 miliarde de dolari în scandalul 737 MAX

Boeing a acceptat să plătească peste 2,5 miliarde de dolari într-o înţelegere cu justiţia americană, în legătură cu cele două accidente mortale din 2019 în care au murit aproape 350 de oameni. În schimbul acestei sume, compania, care şi-a recunoscut responsabilitatea, nu va fi obligată să pledeze vinovată în instanţă, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Boeing a fost acuzată oficial ieri că a indus în eroare autorităţile în timpul procesului de aprobare al modelului 737 MAX, implicat în cele două catastrofe aeriene. Accidentele au dus la consemnarea la sol a tuturor avioanelor de acest tip vreme de 20 de luni. Interdicţia a fost ridicată abia în noiembrie, după ce Boeing a adus îmbunătăţiri semnificative sistemelor de la bord.

Angajaţii Boeing au ales "calea profitului în locul transparenţei", pentru că nu au furnizat informaţii importante Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA) din SUA, autoritatea principală de reglementare a companiilor aeriene din SUA, a precizat David Burns, rerezentant al Departamentului de justiţie, într-un comunicat de presă.

Burns a a adăugat că Boeing a făcut eforturi de "a-şi acoperi înşelăciunea".

Zborurile cu Boeing 737 MAX au fost întrerupte în întreaga lume în martie 2019, după tragediile aviatice din Indonezia şi Etiopia, care au ucis 346 de persoane. O investigaţie a Congresului din martie 2020 a concluzionat că Boeing a promovat o "cultură a disimulării" şi a fost "extrem de ineficientă" în supravegherea dezvoltării modelului MAX. La o audiere a Congresului din octombrie 2019, senatorul Richard Blumenthal a acuzat Boeing că a vândut "sicrie zburătoare" ca urmare a deciziei sale de a ascunde problemele semnalate de piloţi.

Boeing a recunoscut că doi dintre piloţii săi tehnici au înşelat autorităţile de reglementare cu privire la siguranţa software-ului MCAS de prevenire a blocajelor, implicat în ambele accidente fatale.

Acordul include o compensaţie de 2,2 miliarde de dolari pentru familiile persoanelor ucise în cele două accidente aviatice şi o amendă de 243 milioane de dolari.

Într-un comunicat de presă, Boeing a dat vina din nou pe foştii săi angajaţi.

"Acordul se bazează pe comportamentul a doi foşti angajaţi Boeing şi a faptului că au omis intenţionat să informeze FAA cu privire la modificările sistemului MCAS", a arătat compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb