BOGDAN MAIOREANU, ANALISTUL ETORO:  "Investiţii în vremuri dificile - 15 acţiuni americane care au performat în perioadele de recesiune"

G.D.
Piaţa de Capital / 18 august 2022

"Investiţii în vremuri dificile - 15 acţiuni americane care au performat în perioadele de recesiune"

Pieţele s-au redresat, dar riscul de recesiune rămâne ridicat în economiile din întreaga lume. Statele Unite se află, din punct de vedere tehnic, în recesiune, după două trimestre de scădere a PIB-ului, dar piaţa forţei de muncă dă semne puternice de creare de locuri de muncă, conform unui comunicat remis redacţiei. Economiştii dezbat dacă este vorba de o recesiune sau nu, în timp ce pieţele se mobilizează în speranţa unei încetiniri a creşterii ratelor dobânzii de către Fed.

Potrivit sursei citate, o recesiune aduce, de obicei, o scădere a consumului, ceea ce generează riscuri pentru companii, cum ar fi scăderea vânzărilor şi a profiturilor. Acest lucru conduce la încercări de reducere a costurilor şi de obicei, prima modalitate de reducere a costurilor este reprezentată de disponibilizări de personal, dar şi de reduceri ale cheltuielilor de capital - investiţii, marketing şi cercetare. Recesiunea ar putea reduce accesul la creditare şi încetini încasările, creând o reacţie în lanţ care va conduce în cele din urmă la creşterea numărului de falimente.

Pentru investitori, navigarea prin recesiune s-ar putea dovedi dificilă şi, în timp ce unii investitori se concentrează pe reducerea pierderilor, alţii caută în mod activ oportunităţi de investiţii. Pentru această ultimă categorie, reţeaua socială de investiţii eToro prezintă un coş de 15 acţiuni americane care au depăşit performanţa pieţei în timpul recesiunilor anterioare, dar care continuă să se descurce bine şi în perioadele de creştere.

Coşul de recesiune din SUA al eToro a depăşit performanţa S&P 500 cu 41% în timpul crizei financiare globale dintre 2007 şi 2009 şi cu 5% în timpul recesiunii Covid, care a durat mai puţin. La fel de impresionantă este şi performanţa sa "pentru orice condiţii de piaţă" - coşul a crescut cu 833% din 2007 până în prima jumătate a anului 2022, faţă de "doar" 170% pentru S&P 500 şi 360% pentru NASDAQ.

Să încerci să faci în aşa fel încât să pierzi cât mai puţini bani este un lucru, să găseşti oportunităţi în astfel de perioade este altceva, dar, în mod clar, acestea există. Multe dintre acţiunile pe care eToro le-a ales au beneficiat în perioadele de recesiune anterioare de pe urma consumatorilor care au trecut la produse mai ieftine, au economisit bani reparânduşi singuri casa şi maşina, au prioritizat luxul "low cost" - de la mâncarea în oraş la jucării - şi şi-au menţinut cheltuielile critice pentru sănătate, subliniază sursa citată.

Printre segmentele bine reprezentate în coşul de acţiuni se numără retailerii de discount şi cei cu preţuri mici, precum Walmart (WMT), Ross Stores (ROST) şi Dollar Tree (DLTR), iar McDonalds (MCD) a beneficiat, de asemenea, de preferinţele consumatorilor care au căutat alternative mai ieftine pentru a-şi reduce cheltuielile cu masa. În mod similar, în coş sunt incluse mărci de bricolaj precum Home Depot (HD), Lowe's (LOW) şi acţiunile firmelor specializate producătoare de piese de schimb şi reparaţii auto, Autozone (AZO) şi O'Reilly Automotive (ORLY) .

Coşul include, de asemenea, companii de biotehnologie cu afaceri unice, precum Vertex Pharmaceuticals (VRTX), implicată în cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea de tratamente pentru boli grave, Amgen (AMGN) şi Abbott Laboratories (ABT).

În cele 15 acţiuni este inclusa şi compania specializata în educaţie 2U (TWOU), deoarece, într-o perioadă de recesiune, actualizarea competenţelor te-ar putea departaja de mulţime. Hasbro (HAS), o companie specializată în jucării, jocuri şi divertisment şi Hershey (HSY), un producător de ciocolată şi dulciuri, sunt adăugate pe listă datorită performanţelor bune în general şi a unei baze puternice de consumatori, fani ai brandurilor.

În coş mai este şi H&R Block (HRB), specializată în servicii de contabilitate, deoarece, recesiune sau nu, americanii vor trebui să-şi calculeze şi să-şi depună declaraţiile de impozit.

În timp ce performanţele trecute nu ne pot oferi, evident, promisiuni pentru viitor, analizarea perioadelor de recesiune anterioare şi luarea în considerare a modului în care consumatorii şi companiile şi-au schimbat comportamentul legat de cheltuirea banilor ca răspuns la schimbările economice pot ajuta investitorii să ia decizii mai informate şi să se descurce mai bine în timpul acestor recesiuni, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb