Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Anticorupţie / 30 iulie 2016

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Olteanu a primit 1 milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vântu, conform procurorilor

Acesta a primit banii "în sediul unui partid"

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, transmit surse din presă.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost pus sub urmărire penală şi reţinut, vineri dimineaţa, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi a primit de la omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vântu suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii lui Liviu Mihaiu în postul de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii anticorupţie susţin că banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

"Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", se arată în comunicatul procurorilor.

Bogdan Olteanu, a fost adus ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au respins această cerere, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor fiind plasat în arest la domiciliu.

"Este o decize pe care doamna preşedinte a considerat-o corectă, adecvată la situaţia de fapt. Nu am cum să comentez această decizie. Este opţiunea domniei sale. Se va comunica această decizie atât Parchetului, care are posibilitatea de a formula contestaţie în termen de 48 de ore. Şi noi am contestat-o deja, considerăm că cel mult controlul judiciar se impunea. În condiţiile în care nu înţelege de ce i se petrece acest lucru, nu are cum să fie decât bulversat emoţional, fizic, psihic. Nu se aştepta la acest lucru. La expirarea ordonanţei de reţinere va fi plasat în arest la domiciliu, în Snagov. Este foarte jenat de situaţia în care se află, niciodata nu se gândea că poate să fie într-o astfel de situaţie" a declarat, avocatul lui Bogdan Olteanu.

Totodată, acesta a precizat că Bogdan Olteanu va demisiona, luni, din funcţia de viceguvernator al BNR. "Luni, domnul Bogdan Olteanu îşi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu doreşte ca această instituţie respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu şi l-a dorit, dar nici nu îl merită", a mai declarat avocatul.

Banca Naţională a României s-a delimitat de scandalul în care este implicat viceguvernatorul ei. "Imaginea Băncii Centrale nu va avea de suferit" a declarat, ieri, consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu.

Acesta a explicat că răspunderea revine Parlamentului, cel care face numirile în conducerea băncii centrale, potrivit Digi 24.ro.

"Acum în discuţie apare dacă este o lovitură de imagine pentru Banca Naţională. În spaţiul public s-a afirmat că BNR este victima unui risc reputaţional. O asemenea afirmaţie o pot face cei care nu cunosc legea. Deşi Banca Naţională este o instituţie independentă şi această independenţă a Băncii Centrale este recunoscută prin lege, o dată la cinci ani, când se schimbă Consiliul de Administraţie, această independenţă este practic transferată Parlamentului. Parlamentul decide o dată la cinci ani cine conduce BNR. E treaba Parlamentului cum se rezolvă această numire. BNR nu are absolut nicio implicare în a face propuneri, asta nu se întâmplă numai în România, se întâmplă în multe alte ţări, inclusiv în SUA", a arătat consilierul guvernatorului BNR.

"Nu are nicio legătură cu activitatea de la BNR, este inculpat pentru o faptă din 2008", a mai spus Adrian Vasilescu. "Întâmplarea sau neîntâmplarea au făcut ca aceste consilii de administraţie ale BNR şi conducerile efective ale BNR au funcţionat profesional", a mai spus consilierul BNR.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. mie scarba de ce se intampla cum mama dracu sa pui lupul sa pazeasca stana . vreau sa vad ce mai zice acest domn acum cand o tara intreaga vede ce a facut

    1. "mie" scirba de 'borala" in care traiesc aceste curve politice, de "servici" la cel care da cel mai mult...guvernatorul nu e parte din gasca din parlament ?

    deci pana la urma piperea avvea dreptate uitati ce mizerii de oameni avem la bnr.urmeaza isarescu

    Unde-i nenorocitul ala care injura la miezul noptii? si-a inghtit limba.

    Dar care o fi fost "pretul" lui Cizmarescu pentru aducerea/acceptarea BO-ului in funcția de viceguvernator? Ne vor spune ei, vor găsi serviciile vreo interceptare in arhivă?! Hai că devine palpitant de-a dreptul, să ne luăm popcorn pentru toamnă!

    1. Evident a luat de la Vantu si a dus la Isarescu.Antonescu spunea in 2009 ca Isarescu la respins pe Daianu pt Olteanu.Crezi ca pt profesionalism ?Vezi ca de la UBB a fost exmatriculat de la doctorat.Acolo nu a mers cu reputatia bunicii kominternista.Nu ma mir ca a divortat pt Alina."Sotia "declara mirata ca se mira ca mai traieste Vantu.L-ar fi dorit ingropat.

      Astept sa vedem cat a"impins "la mugurelul bnr sa-l vada bun de mana sa dreapta. 

      Tot ce a fost promovat pe televiziunile lui Vantu, Voiculescu, Sarbu e la fel. Tot ce a fost promovat de Soros putred este. Daianu nu e mai breaz cu nimic decat Olteanu si nici o diferenta nu ar fi fost daca parlamentul ar fi optat pentru cealalta numire.

      Nu-i adevarat. Daianu este teoretician bun si nu si-a pierdut de loc capul cu europenismul cretin.

      Daianu e baiatu lu' mama, inca nu a evoluat in barbat asa ca la teorie sta bine, in realitate inca este alaptat !

    Este un bun prilej, pentru domnul academician ISARESCU, sa faca curatenie la BNR!!!Prea multi pilosi si nea-aventi!!!!

    1. Curatenia la bnr se face doar cu eject isrescu,total si definitiv.

      Demascarea mascariciului de olteau ,cu grimasele lui bune de spitalul 9 nu are legatura cu Isar. 

      Dar in fond existenta bnr cu ce ajuta Romania ? 

      Tocmai ieri anuntau o posibila recuperare a tezaurului de la Moscova.Ca sa vezi o busca eficienta. 

      Comunisti si kominternisti out! 

      Curatenia la bnr se face doar cu eject isrescu,total si definitiv.

      Demascarea mascariciului de olteau ,cu grimasele lui bune de spitalul 9 nu are legatura cu Isar. 

      Dar in fond existenta bnr cu ce ajuta Romania ? 

      Tocmai ieri anuntau o posibila recuperare a tezaurului de la Moscova.Ca sa vezi o busca eficienta. 

      Comunisti si kominternisti out! 

      A ratat adoptarea monedei euro.

      Daca aveam euro Bnr era desfiintat, Bce facea toata treaba. 

      Buna treaba mai face si BCE! Decat Draghi, mai bine Isarescu, decat euro, mai bine leu.

    Daca nici pentru 1 milion nu intri in puscarie atunci pentru cat?

    Felicitari avocatului! 

    Vineri in 8h lucratoare de ce nu si-a dat demisia?

    De ce nu a fost demis? 

    Eu stiu ca daca esti arestat contractul de munca se desface automat! E penibil sa fie platit pentru ziua de vineri! Presupun ca are 3000 Euro salar, in lei bineanteles echivalent, : 20 zile lucratoare = 150 Euro in mana. Daca isi da demisia luni dupa masa, dupa 7,5h de lucru el mai incaseaza 300 De Euro. 

    300 Euro bani in "vant" !

    Poate sa ne treaca prin cap ca Bnr a facut looby la Iccj sa nu isi dea drumul Olteanu la gura? 

    1. ...poate ai vrut sa zici vreo 3000 de euro /zi...

      Nu are cum. Daca cel de la Bce castiga in jur de 30 000 Euro, Olteanu estimez 3-7 000, am dat pragul de jos. Poate luni il desecretizeaza Bnr.

    La ĂȘTIA pe mână TEZAURUL ????...

    1. E mai sigur la Putin.

    Functia pe care a avut-o Olteanu cine este acum?

    Actualul are aceleasi apucaturi cu sume mai mici cu "preturi de criza" ? 

    1. Olteanu a fost pe o functie creata pentru el, in mod special, nu este nevoie sa-l inlocuiasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb