Bolt lansează serviciile de închiriere de trotinetele electrice în Botoşani

G.B
Miscellanea / 23 martie 2022

Bolt lansează serviciile de închiriere de trotinetele electrice în Botoşani

Bol lansează serviciile de închiriere de trotinete electrice în Botoşani, o nouă formă de transport individual sigur şi rapid, pe distanţe scurte. Trotinetele electrice vor permite botoşănenilor să se deplaseze în oraş cu uşurinţă, evitând aglomeraţia din trafic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt primele lansate de Bolt în Botoşani, în colaborare cu autorităţile locale, susţinând iniţiativa acestora de a crea o mobilitate urbană durabilă şi de a stimula trecerea la moduri de transport nepoluante, prin respectarea pacturilor ecologice. Pentru început, 250 de trotinete electrice vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor.

Pentru a folosi trotinetele, clienţii trebuie să instaleze aplicaţia Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă - trotinetă - în aplicaţie (colţul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfaţa de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicaţia arată instrucţiunile de folosire a acestora şi modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranţă la final. Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranţă, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi pasageri pe o trotinetă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze "Modul începător" atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă cu atenţie setul de recomandări şi măsuri de siguranţă din aplicaţie. Acestea sunt extrem de simple şi utile, printre altele, clienţii fiind rugaţi să:

-conducă şi să parcheze trotinetele numai în locurile permise,

-conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice şi pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulaţia este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h)

-să aibă asupra lor un act de identitate

De asemenea, aplicaţia le indică să NU folosească trotinetele

-pe ploaie sau vânt puternic, în condiţii de polei sau ceaţă

-dacă se află sub influenţa oricăror substanţe toxice,

-pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete

-pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepţia cazurilor când nu stânjenesc circulaţia pietonilor

La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului sau în zonele marcate pe hartă, în aplicaţie. Pe trotuarele cu lăţimea de minimum 2m, amplasarea sau staţionarea trotinetelor trebuie făcută paralel cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor şi stâlpilor de pe trotuar, cu condiţia ocupării lăţimii maxime de 0,5 m din lăţimea trotuarului. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei.

"Serviciile de închiriere de trotinete au avut un succes deosebit în multe oraşe din ţară, peste tot compania noastră lucrând în strânsă relaţie cu autorităţile locale pentru a permite utilizatorilor să le folosească în siguranţă," spune Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt Romania. "Ca mijloace de transport electrice, individuale, trotinetele oferă avantaje evidente şi pentru locuitorii oraşului şi pentru mediul înconjurător, atunci când sunt folosite conform regulilor de circulaţie şi recomandărilor noastre de siguranţă. Sperăm că şi locuitorii din Botoşani le vor adopta rapid şi se vor bucura de libertatea de mişcare pe care acestea le-o permit."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb