BOOKING.COM: Reglementările UE ajută "rivalilor mai mici" să prospere

J.P.
Internaţional / 26 octombrie 2020

Reglementările UE ajută "rivalilor mai mici" să prospere

Booking reacţionează după ce Bruxellesul pregăteşte o legislaţie pentru a reduce dominanţa pe piaţă a Big Tech, inclusiv planuri de a impune reguli mai stricte pentru până la 20 dintre cele mai mari companii, conform financialtimes.

Glenn Fogel, director executiv al site-ului de rezervări online, a declarat că este "şocant" faptul că autorităţile de reglementare iau în considerare criteriile care ar supune booking.com la reglementări mai dure ale UE care vizează ajutarea rivalilor mai mici să prospere.

"Suntem unul dintre foarte, foarte, foarte puţinele succese tehnologice din Europa iar autoritatea noastră de reglementare vrea să ne cătuşeze ", a declarat domnul Fogel pentru Financial Times.

El a spus că aceste reguli ar "ameţi" Booking.com, care are venituri globale de 15 miliarde de dolari, beneficiind în acelaşi timp de rivali străini, cum ar fi Expedia SUA şi China Ctrip. "Companiile europene vor avea de suferit", a adăugat el.

UE nu intenţionează să identifice entităţile individuale, temându-se de provocările legale legate de direcţionarea neloială. Însă oficialii privaţi spun că elaborează măsuri care ar putea atinge până la 20 de giganţi tehnologici.

Propunerile sunt încă în curs de dezbatere în cadrul UE şi nu au fost luate decizii.

Oficialii UE au declarat că Booking.com este foarte probabil să fie capturat în măsuri ca "gatekeeper" al pieţei, făcându-l o companie europeană rară care ar putea participa alături de giganţi din SUA precum Google şi Amazon.

Potrivit Statista, Booking.com este cel mai mare participant pe piaţa europeană OTA, cu o cotă de piaţă relativă de 67,7% anul trecut.

Comisia Europeană a declarat: "Lucrăm pe baza unor criterii care vor permite să definim într-un mod obiectiv cine sunt "gardienii". Comisia nu adoptă legislaţie pentru a viza companii individuale. "

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb