BORIS JOHNSON: "Descotorosirea de dependenţa de energia rusă este o consecinţă pozitivă a războiului din Ucraina"

F.D.
Internaţional / 1 septembrie 2022

"Descotorosirea de dependenţa de energia rusă este o consecinţă pozitivă a războiului din Ucraina"

Premierul britanic în exerciţiu, Boris Johnson, a declarat astăzi că descotorosirea de dependenţa de importurile energetice ruseşti ar constitui o consecinţă pozitivă a războiului din Ucraina, dat fiind faptul că naţiunile occidentale încearcă să reducă achiziţiile de produse ruseşti, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Din această catastrofă, din războiul lui Putin, cred că poate ieşi şi ceva bun în sensul că Europa se va dezobişnui de hidrocarburile ruseşti", a afirmat Johnson într-un discurs rostit în cursul unei vizite la o centrală nucleară din estul Angliei.

"Nu vom mai fi condiţionaţi, vulnerabili la şantajul său (al Rusiei), iar, în această ţară, vom accelera considerabil reformele şi măsurile de mult timp aşteptate pentru a deveni independenţi pe plan energetic, în special prin remedierea daunelor pe care le-am provocat industriei noastre nucleare", a subliniat premierul britanic.

Boris Johnson a anunţat joi că Marea Britanie ar urma să investească 700 de milioane de lire sterline (810 milioane de euro) în proiectul centralei nucleare Sizewell C, dezvoltat de EDF, ceea ce constituie ultimul său anunţ major de politică internă înainte de a părăsi postul de prim-ministru săptămâna viitoare.

Regatul Unit încearcă să-şi consolideze independenţa energetică, în timp ce milioane de britanici s-ar putea confrunta cu probleme în ceea ce priveşte încălzirea la iarnă, în condiţiile exploziei preţurilor la petrol şi gaze, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Dezvoltarea energiei nucleare ar trebui să reducă în cele din urmă dependenţa Marii Britanii de gazele naturale, care anul trecut au asigurat aproximativ 45% din producţia de energie electrică.

"Trebuie să mergem înainte cu Sizewell C", a spus Johnson în oraşul cu acelaşi nume, care găzduieşte acest proiect în estul Angliei, notează Reuters.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...si cauza restrictiilor UE impotriva propriilor state,generatoare de haos econ pt omul de rand.

    Ciufu,mai existi?

    Inlocuim dependenta de gaz ieftin cu dependenta de gaz scump,minte ciufulita!

    Daca investea Germania in Marea neagra,da,era ceva,dar cumperi Lng scump! 

    Benny Hill loveste din nou, prin politica pe care a adoptat-o! Dar nu pe rusi, ci tocmai pe britanicii sai! Il putem intelege pe slugoiul ciufulit: nu a fost pus in fruntea UK sa faca de capul lui, ci a avut ordine oculte precise de executat!

    1. Ce i-ar putea lovi pe ruși? Brusturii și sărăcia lucie sunt constantele imperiului sovietic.

      Cand in iarna asta o sa suferi de foame si de frig, cersind cate un codru de paine la colt de strada, o sa ajungi la concluzia ca la rusi e ”Raiul pe Pamant” si o sa doresti sa emigrezi in Rusia!

    Europa este legata ombilical de important de energie din Russia.. Ce face acum UE cu aceste sanctiuni este sinucidere curata.. Toata Europa o vede dar numeni nu are curaj sa o spuna si sa renunte la sanctiunile impotriva Rusiei.. Gazul si petrolul rusesc este ieftin si de buna calitate.. De ce sa renuntam la ele??? Ca asa zice mascariciul de Zelenscki? Ukraina sa si rezolve problemele cu Russia fara sa implice UE si NATO.....

    1. Esti in urma, mai lasa tastatul si citeste, Lukasenko viseaza iesire la mare, Kadirov termina zilele astea cu Ucraina si deja isi muta baietii aia cu TikTok in Polonia, Lavrov isi rupe camasa de grija rusofonilor asupriti de Moldova. Russia are multe probleme de rezolvat si toate implica UE si NATO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb