Borza: "Estimez că Hidroelectrica va avea un profit de 1,1 miliarde lei în 2014"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 noiembrie 2014

Borza: "Estimez că Hidroelectrica va avea un profit de 1,1 miliarde lei în 2014"

Hidroelectrica a înregistrat, în luna octombrie a acestui an, cel mai mare profit lunar de la înfiinţarea companiei, respectiv 124 milioane de lei, conform Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Profitul de 943 milioane de lei raportat de societate pe primele 10 luni reprezintă, conform sursei citate, un record absolut, în creştere cu 23,64% faţă de profitul brut cumulat la primele 10 luni ale anului 2013.

Fundamentele acestei performanţe financiare de excepţie sunt reprezentate atât de vânzările crescute de energie, cât şi de controlul riguros al costurilor de producţie impus de către administratorul judiciar Euro Insol prin planul de reorganizare, mai precizează comunicatul.

Avocatul Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, a declarat: "Rezultatul financiar de excepţie înregistrat până în prezent creează premisele unui profit istoric de 1,100 miliarde lei la sfârşitul acestui an, în creştere cu 22% faţă de rezultatul anului trecut şi de trei ori mai mare faţă de profitul înregistrat în anul 2010, când s-a înregistrat cea mai mare producţie de energie electrică realizată vreodată de Hidroelectrica, respectiv 20 TWh".

În primele 10 luni ale anului 2014, Hidroelectrica a produs şi livrat 15,5 TWh, compania estimând pentru întreg anul 2014 o producţie de minim 17,5 TWh.

Cifra de afaceri pe primele 10 luni ale anului 2014 a ajuns astfel la 2,786 miliarde lei, depăşind cu 11,24% valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, estimându-se o cifră de afaceri pe întregul an de 3,2 miliarde lei.

Remus Borza consideră că energia, alături de agricultură şi infrastructură, trebuie să reprezinte priorităţi şi imperative ale actualei guvernări şi apreciază că, după exemplul Hidroelectrica, şi ceilalţi producători de energie trebuie să se restructureze, să-şi reducă costurile de exploatare, în paralel cu creşterea gradului de retehnologizare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Raportari ca pe vremea lui Ceausescu , facute de un contabil , care are studii juridice.

    E un profit artificial creat care nu are nici un fundament tehnic si economic. 

    Investitiile unde sunt domnule Borza ?? 

    Somerii pe care i-ati creat ii ducem tot noi in spate , ar trebui luat acest profit si platite ajutoarele de somaj. 

    Cu baietii destepti ce faceti , acum cand sunteti "noul baiat destept " ? Vad ca procesele sunt pe rol si daca ei castiga macar un leu trebuiesk recuperati de ladumneavoastra si de la trupa din Ministerul Economiei care a sprijinit asa.  

    Nu m-as mira sa vedem peste un timp , ca pe langa D-nul Codrut Seres vor ajunge Nita , Chitoiu , Vulpescu etc. 

    Cei insa care vom pierde vom fi noi cetatenii romani , raul e deja facut. Terenurile agricole , casele care au fost si vor fi afectate de inundatii nu vor fi platite decat prea tarziu de dumneavoastra. Ma rog ca D-nul Ponta sa se destepte in ultimul ceas , si asa cum si-a luat mana de pe coruptii din partid , sa va ceara socoteala si dumneavoastra.

    1. Nu prea inteleg ce treaba au "Terenurile agricole , casele care au fost si vor fi afectate de inundatii" cu Hidroelectrica si Borza?

      Iar legat de oameni, da intr-adevar o parte au fost dati afara. Cam asa se intampla in capitalism. Spre exemplu, o companie foarte laudata in massmedia, Petrom ajuns de la aprox. 60000 angajati (la privatizare) la ~18000 (in 2014). 

      Sau solutia e ca statul sa vanda pe 2 lei monopoluri (gen: Hidroelectrica) pentru ca doar investitorii "strategici" sa scoata profituri? Profituri care bineinteles vor fi expatriate, generand crestere economica in alta parte, nu in Romania. 

      Realitatea e ca deocamdata (sa vedem cum se finalizeaza procesele pe rol cu baietii destepti), Hidroelectrica a fost "deparazitata" si e una dintre putinele (poate unica) povesti de succes din mocirla administrata de stat! 

    si salariile cu cat au crescut Domn borza , ca nu scrie pe nicaieri

    la toti ponta a dat si le a recunoscut munca , tu ce ai dat la salariatii care au generat acest profit ? 

    Se pare ca mentenanta lichidatorului judiciar Borza incepe sa-si arate roadele...

    Dorinta arzatoare a lui Borza pentru profitul maxim la Hidroelectrica, profit din care ia si el 5% incepe sa…aprinda generatoarele electrice .Era imposibil sa nu se ajunga aici . La centrala subterana Retezat, ieri 24.11.2014 a ars statorul turbinei Francisc de 167,5 MW. Au intervenit cei de la ISU cu SMURD, autospeciale de pompieri, tot tacamul.  

    Sa vedem raportul de expertiza. Pe cine se va mai da oare vina? Poate pe faptul ca, din dorinta de a lua comisionul cat mai gras, n-a mai aprobat nici o lucrare de intretinere si reparatie de vreo 3 ani.  

    Presa reactioneaza numai cand Borza anunta un profit istoric, dar lucruri grave precum acesta si faptul ca a lasat Barajele fara supraveghere nu prezinta interes pentru presa si pentru opinia publica.  

    [ răspunde la această opinie ]  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb