Borza: "Nu sunt de acord cu divizarea Hidroelectrica"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 mai 2013

Borza: "Nu sunt de acord cu divizarea Hidroelectrica"

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat, recent, că intenţionează să reorganizeze producţia noastră de energie, pe un mix de resurse, nu pe tipuri de resurse, aşa cum funcţionează în prezent. O variantă ar fi crearea a două - trei companii puternice, prin spargerea Hidroelectrica şi unirea hidrocentralelor cu Nuclearelectrica, Complexul Oltenia şi Complexul Hunedoara.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a comentat: "Nu sunt de acord cu divizarea Hidroelectrica. În cel mai rău caz, pot să accept crearea unei companii mari, tip holding".

Domnia sa a arătat că scăderea importantă de consum din trimes­trul I al acestui an (4,5%) îi pune în deificultate pe producători, mai ales că se confruntă şi cu concurenţa energiei eoliene ieftine. Potrivit domnului Borza, reducerea consumului vine în principal de la închiderea sau insolvenţa unor unităţi industriale importante precum Oltchim sau Mechel.

Domnia sa consideră că toţi producătorii, inclusiv Hidroelectrica, trebuie să aplice rapid programe de eficientizare pentru a putea oferi un preţ mai mic pentru energie. Posibilităţile de export sunt aproape inexistente din cauza faptului că toată regiunea se confruntă cu scăderi de preţ şi tarife mici pentru energie, pe fondul scăderii cererii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a propus autorităţilor scăderea taxelor percepute de Transelectrica (circa 11 euro/MWh) pentru energia exportată, pentru a facilita contractarea energiei excedentare.

În primele patru luni, Hidroelectrica a obţinut un profit de circa 50 milioane de euro, susţine Remus Borza, care a subliniat că, în ciuda condiţiilor dificile de pe piaţă, compania a reuşit să vândă energie pe piaţa spot cu o medie de preţ de 192 de lei/MWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb