Bosch a deschis un centru IT de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca

Alexandru Costea
Companii / 17 aprilie 2015

Bosch a inaugurat oficial, ieri, un nou centru de IT în birourile "The Office" din Cluj-Napoca, arată un comunicat remis redacţiei.

În noul birou, localizat pe Bulevardul 21 decembrie 1989, Bosch planifică, pentru următorii ani, crearea mai multor locuri de muncă pentru tinerii specialişti in domeniul IT.

"Pentru a răspunde provocărilor legate de creşterea mobilităţii şi conectivităţii lucrurilor şi serviciilor (IoT), dezvoltatorii de software intră acum în domeniul sistemelor de servodirecţie electrică, o piatră de temelie pentru conducerea autonomă. De asemenea, tehnologiile şi soluţiile algoritmice dezvoltate de echipa de cercetare şi dezvoltare în conducere asistată în domeniul procesării de imagini stereo video vor fi în viitor elemente cheie pe baza cărora se va realiza «inteligenţa» sistemelor de conducere autonomă", arată sursa citată.

În ceea ce priveşte soluţiile tehnologice pentru managementul clădirilor inteligente, echipa Bosch îşi extinde activităţile de la dezvoltarea de software pentru sisteme integrate la interconectarea dispozitivelor şi analiza datelor pentru invertoare fotovoltaice, necesare pentru generarea energiei verzi de la panourile solare fotovoltaice.

Locaţia din centrul oraşului, situată la mică distanţă de universităţile locale, facilitează schimbul dintre industrie şi mediul academic. Bosch oferă oportunităţi de practică pentru studenţi şi suport pentru proiectele de diplomă de licenţă şi doctorat în domeniile sale de activitate.

Activităţile de cercetare şi dezvoltare ale companiei Bosch în România au fost lansate în Jucu în Noiembrie 2013, împărţind locaţia cu noua unitate de producţie pentru tehnologie auto.

Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani şi are peste 2.400 de angajaţi în cele patru entităţi prezente în ţară.

Pe lângă noul centru de cercetare şi dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Pe lângă acestea, firma BSH Hausgerate GmbH este reprezentată în capitală printr-o societate de distribuţie de aparate electrocasnice.

Conform cifrelor preliminare, în anul fiscal 2014, cei aproape 290.000 de angajaţi au generat vânzări de 48,9 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: soluţii pentru mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. În 2014, Bosch a înregistrat aproape 4.600 de patente pe plan internaţional, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb