Boureanu: Discuţiile cu PD în vederea fuziunii vor fi demarate după referendum

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 mai 2007

Liderii liberali-democraţi vor începe discuţiile cu Partidul Democrat (PD) în vederea finalizării proiectului privind construirea unui partid de dreapta puternic după referendumul din 19 mai, a declarat vicepreşedintele PLD Cristian Boureanu.

Conform deputatului PLD, citat de Rompres, negocierile cu PD sunt fireşti, iar declaraţiile deputatului democrat Cezar Preda privind crearea unei formaţiuni puternice de dreapta sunt în concordanţă cu poziţiile exprimate anterior de liderii celor două partide. "Avem un proiect politic comun de construcţie a unei forţe politice de dreapta care să finalizeze reformele, proiect început de PNL, dar care, din păcate, a fost întrerupt prin trădarea grupării Tăriceanu, care s-a aliat cu PSD şi PRM. Avem obligaţia morală faţă de cei care ne-au votat în 2004 să lucrăm împreună cu PD şi să punem în practică proiectele comune pe care le-a sus­ţinut Traian Băsescu", a afirmat vicepreşedintele liberal-democrat.Conform lui Cristian Boureanu, în această construcţie politică sunt bine venite toate forţele politice de dreapta, în mod special PNŢCD. România va avea până la sfârşitul acestui an o construcţie de tip european, un partid de dreapta puternic, a declarat miercuri vicepreşedintele Partidului Democrat (PD) Cezar Preda. El a spus că, alături de PD, ar putea veni şi Partidul Liberal Democrat şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

Potrivit lui Preda, PD a avut contacte sporadice cu PLD, dar, de comun acord, s-a hotărât amânarea discuţiilor până după referendumul din 19 mai.

Cezar Preda crede că nu va fi vorba despre o structură de tipul Alianţei D.A., pentru că "românii nu mai înghit alianţele, ci de o construcţie politică nouă, la care sunt chemate toate formaţiunile politice de dreapta". Potrivit vicepreşedintelui PD, indiferent de poziţia altor partide de dreapta, negocierile cu PLD se vor finaliza în cursul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb