"Bouygues" preia unele operaţiuni ale companiei elveţiene "Alpiq"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2018

"Bouygues" preia unele operaţiuni ale companiei elveţiene "Alpiq"

Grupul francez de construcţii "Bouygues" SA achiziţionează "Alpiq Engineering Services" - divizia furnizoare de servicii de inginerie din cadrul companiei elveţiene de utilităţi "Alpiq Holding" AG, pe 850 de milioa­ne de franci (897,19 milioane de dolari) în numerar, urmărind astfel extinderea sa pe segmentul serviciilor energetice din Europa.

Conform acordului dintre părţi, "Bouygues Construction" va plăti 700 de milioane de franci, iar divizia feroviară a "Colas" SA ("Colas Rail") - res­tul de 150 de milioane de franci, potrivit anunţului făcut ieri de "Bouygues", citat de Reuters.

"Prin combinarea competenţelor noastre şi a naturii complementare a afacerilor noastre, această achiziţie face din Bouygues Construction un jucător de referinţă în domeniul energiei şi serviciilor în Europa", a declarat Philippe Bonnave, preşedintele - director executiv al "Bouygues Construction".

La rândul său, Herve le Bouc, directorul executiv al "Colas", a declarat că acordul îi va permite companiei sale să se dezvolte pe pieţele elveţiene şi italiene, şi să-şi consolideze prezenţa în Europa Centrală şi Marea Britanie.

Afacerea, aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a acestui an, trebuie să primească aprobarea autorităţilor europene şi elveţiene din domeniul concurenţei.

Compania elveţiană de utilităţi, care are o valoare de piaţă de aproximativ două miliarde de franci, anunţa anul trecut că încearcă să găsească un cumpărător pentru serviciile sale de inginerie. "Alpiq Engineering Services" are circa 7.650 de angajaţi şi este specializată în construcţii şi servicii energetice, dar şi în servicii industriale şi infrastructură de transport. Anul trecut, societatea a avut vânzări de circa 1,7 miliarde de franci, cea mai mare parte din această sumă fiind realizată în Germania, Elveţia şi Italia. Ieri, "Alpiq" a raportat a cincea pierdere din ultimii şapte ani, din cauza evoluţiei preţurilor electricităţii în Europa. Astfel, anul trecut, compania a înregis­trat pierderi de 84 de milioane de franci, comparativ cu un profit de 294 de milioane de franci in 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb