BRAŞOV: Spitalul Judeţean de Urgenţă se confruntă cu un deficit de personal şi 4 focare de covid

A.P.
Miscellanea / 2 octombrie 2020

Spitalul Judeţean de Urgenţă se confruntă cu un deficit de personal şi 4 focare de covid

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov se confruntă, în prezent, atât cu problema apariţiei mai multor focare de COVID-19 în patru secţii, cât şi cu un deficit de personal, cu toate că au fost făcute angajări recente, unitatea funcţionând cu medici, asistente, infirmiere şi brancardieri sub prevederile organigramei de personal, transmite Agerpres.

În cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului, Cătălin Văsii, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Braşov, principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată.

Astfel, potrivit Andreei Neculau, în timp ce există spitale, atât din judeţul Braşov, cât şi din cele învecinate (spitalul din Făgaraş, sau cele din judeţele Covasna şi Harghita), care direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar cu afecţiuni care pot fi tratate local şi astfel încarcă mult unitatea braşoveană, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Instituţia Prefectului Braşov.

"În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv", a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe "identificarea de resursă umană complementară" pentru SCJU Braşov.

Întâlnirea cu conducerea SCJU Braşov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judeţ, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregătirii spitalelor braşovene pentru situaţia epidemiologică legată de COVID-19 şi a circuitelor pacienţilor în sistem, potrivit Agerpres.

Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul. În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.

În ceea ce priveşte unitatea modulară a spitalului pentru pacienţii cu COVID-19, purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, a transmis, într-o informare, că aceasta "are dotări complete de echipamente şi materiale sanitare" şi are, în prezent, internate, 16 persoane în terapie intermediară.

Conform lui Leonte, unitatea modulară, a fost dată în folosinţă în urmă cu 9 zile, şi, în prezent, în cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă şi alte 14 pentru cei care necesită terapie intermediară, conchide Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb