BRAZILIA: Congresul brazilian a fost evacuat după invazia bolsonariştilor

G.D.
Internaţional / 9 ianuarie 2023

Congresul brazilian a fost evacuat după invazia bolsonariştilor

Actualizare Sediile puterii din Brazilia sunt sub control, după asaltul bolsonariştilor

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a anunţat că-şi va relua activitatea începând de astăzi în biroul său din Brasilia - luat cu asalt ieri, la fel ca Congresul şi Curtea Supremă, de către sute de susţinători ai predecesorului său de extremă dreapta Jair Bolsonaro, relatează AFP, conform News.ro.

"Puciştii care au promovat distrugerea proprietăţilor publice la Brasilia sunt pe cale să fie identificaţi şi vor fi pedepsiţi. Mâine (luni), ne vom relua munca la Palatul Planalto. Democraţie întotdeauna", a scris pe Twitter şeful de stat de stânga, care a inspectat clădirile vandalizate după ce a revenit la Brasilia ieri seara târziu.

După mai multe ore de haos, forţele de ordine au preluat controlul asupra clădirilor invadate de către sute de manifestanţi anti-Lula şi au arestat peste 200 de persoane, potrivit ministrului bralizian al Justiţiei şi Securităţii Flavio Dino.

---

Actualizare Reacţii în străinătate privind tentativa de insurecţie în Brazilia

Sute de partizani ai fostului preşedinte brazilian de extremă dreaptă Jair Bolsonaro au invadat ieri Congresul, Palatul Prezidenţial şi Curtea Supremă la Brasilia... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Curtea Supremă din Brazilia l-a suspendat din funcţie pe guvernatorul Ibaneis Rocha

Guvernatorul Districtului Federal din Brazilia, Ibaneis Rocha, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de 90 de zile... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Lula da Silva a constatat pagubele produse după asaltul asupra "Capitoliului" la Brasilia

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva s-a întors ieri seară la Brasilia pentru a constata pagubele enorme în Palatul Prezidenţial...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Biden consideră "scandaloase" violenţele bolsonariştilor

Preşedintele american, Joe Biden, a considerat ieri drept "scandaloase" violenţele manifestanţilor bolsonarişti în Brazilia, care au invadat locurile puterii la Brasilia, notează AFP, conform Agerpres.

A fost prima reacţie directă a preşedintelui american, aflat într-o vizită în statul Texas, la evenimentele din Brazilia.

Palatul prezidenţial Planalto, Curtea Supremă şi Congresul din Brasilia au fost luate cu asalt ieri de sute de partizani ai ex-preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro, care nu acceptă înfrângerea acestuia din urmă în faţa lui Lula da Silva.

---

Actualizare Lula da Silva s-a întors la Brasilia unde a vizitat Palatul Prezidenţial devastat

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva s-a întors la Brasilia unde a vizitat clădirile devastate ale Palatului Prezidenţial şi Curţii Supreme de către partizani ai lui Jair Bolsonaro, care au invadat şi vandalizat, de asemenea, sediul Congresului, potrivit imaginilor difuzate TV Globo, scrie Agerpres.

Preşedintele de stânga, aflat în funcţie de doar o săptămână, a declarat anterior într-un discurs în statul Sao Paulo că predecesorul său de extremă dreapta a "încurajat" "vandalii fascişti" să invadeze sediile puterii la Brasilia.

---

Congresul brazilian a fost evacuat de poliţie la câteva ore după ce ieri a fost luat cu asalt de sute de partizani ai fostului preşedinte de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse, transmite Agerpres.

Situaţia era mai puţin clară, dar părea, totuşi, sub control la Palatul Prezidenţial Planalto şi la Curtea Supremă, chiar dacă un număr mare de manifestanţi au rămas în împrejurimile acestor locuri ale puterii la Brasilia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Furtuna intr-un pahar de apa

    Luiz Inacio Lula da Silva a castiga alegerile la fel de corect precum Biden.

    1. Așa e . Bună asocierea . Bravo Prietene ! ...

    Statele din America Centrală și America de Sud, inclusiv BRAZILIA, care au fost prădate și împilate de străini dealungul vremurilor, trebuie să respingă HEGEMONIA SUA și caraghioasei UE, care nu-și găsesc locul pe Planetă și tind mereu spre un nou Colonialism !!! ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb