În contextul demersului său mai larg de sprijinire a revenirii economice şi a depăşirii dificultăţilor provocate de situaţia sanitară, BRD Groupe Societe Generale a acordat industriei Horeca din România finanţări noi în valoare de peste 130 milioane RON, atât în cadrul programului IMM Invest, cât şi din surse proprii, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Cel mai recent proiect este reprezentat de o finanţare pe termen lung, în valoare de peste 20 milioane EUR, acordată grupului ANA Hotels. Împrumutul urmează să cofinanţeze proiectul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton Bucharest.
Potrivit sursei citate, BRD este finanţatorul tradiţional al ANA Hotels, contribuind la marile proiecte ale grupului: renovarea şi modernizarea hotelurilor Sport, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov, renovarea şi modernizarea complexului Europa din Eforie Nord, renovarea hotelului Crowne Plaza din Bucureşti, finanţarea achiziţionării hotelului Athenee Palace Hilton Bucharest.
"Suntem mândri să continuăm tradiţia colaborării cu grupul ANA Hotels, cel mai mare grup cu acţionariat privat autohton din industria românească a turismului, o referinţă în materie de calitate a serviciilor. Ne bucurăm că putem contribui la proiectul care va da o nouă viaţă hotelului Athenee Palace, un loc legendar al Capitalei României, faimos în întreaga Europă. Manifestăm astfel şi disponibilitatea de a sprijini companiile solide şi bine manageriate din industria Horeca, una greu încercată de criza sanitară pe care încă o traversăm", a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţii de Corporate Banking.
"Colaborarea cu BRD este una solidă, dinamică şi am contat întotdeauna pe acest parteneriat, proiecte importante ale companiei din ultimii peste 20 de ani, inclusiv achiziţia hotelului Athenee Palace, fiind realizate cu sprijinul direct al băncii", a declarat George Copos, proprietarul grupului ANA Hotels.
Proiectat de arhitectul francez Theophile Bradeau, hotelul Athenee Palace a fost finalizat în anul 1914. Construit în stil Art Nouveau, hotelul a trecut prin prima modernizare în perioada anilor 1935-1937, atunci când exteriorul a fost remodelat în stil Art Deco, sub coordonarea arhitectului român Duiliu Marcu. Avariat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1944, a fost complet renovat în 1945. Douăzeci de ani mai târziu, hotelul a primit o nouă aripă, construită în spatele clădirii originale.
Proprietate a ANA Hotels din anul 2005, hotelul este operat încă din 1996, pe baza unui contract de management, de grupul internaţional "Hilton Worldwide Holdings Inc".