BRD - intermediarul majorării capitalului social al Electrica

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2019

BRD - intermediarul majorării capitalului social al Electrica

Electrica (EL) a numit BRD - Groupe Societe Generale (BRD) ca intermediar pentru operaţiunea de majorare a capitalului social al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică, ce include aportul în natură a nouă terenuri în suprafaţă totală de peste 55.500 de metri pătraţi, conform deciziei luată de acţionari în data de 25 aprilie a acestui an, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Atunci, acţionarii Electrica au mai aprobat şi delegarea către Consiliul de Administraţie, pentru o perioada de trei ani, a competenţelor privind majorarea capitalului social cu suma de maxim 18 milioane de lei (până la cel mult 3,477 miliarde de lei) reprezentând aportul în natură al Ministerului Energiei, ca urmare a obţinerii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra celor nouă terenuri şi aportul în numerar al celorlalţi acţionari, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă de către aceştia.

Cel mai important acţionar al companiei este Statul Român care, prin Ministerul Energiei, deţine 48,78% din Electrica. Potrivit raportului semestrial al emitentului, alţi acţionari ai furnizorului şi distribuitorului de energie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 6,1% din companie şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN, ce are 5,42% din Electrica.

După primele şase luni ale anului curent, Electrica a înregistrat, la nivel de grup, un profit operaţional de 123,8 milioane de lei, cu 52,6% sub cel de la finele lunii iunie 2018, în timp ce veniturile au urcat cu 16,9%, până la 3,1 miliarde de lei.

Valoarea de piaţă a emitentului la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,87 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OAMENII ASTIA , CHIAR N-AU ALTCEVA MAI BUN , DE FACUT ??? DACA CONTINUA DUPA LEGEA STRAMBA , CU 85 % PREZENTA , SI MINIM 75 % , DIN ACTIONARI , SA VOTEZE ''''''' PENTRU !!! '''''''' , N-O SA SE ADUNE IN VECI CVORUMUL !!! CA N-AI DE UNDE , PUR ,SI SIMPLU !!! DIN CELE 6 MARI FIRME DE STAT , NIMENI NU A REUSIT PANA ACUM , ASA CEVA !!! AR TREBUI SA STIE SI EI ASTA , DINAINTE !!! TREBUIE MODIFICATA DE URGENTA LEGEA , PENTRU ASA CEVA !!! 51 % , AR FI TOCMAI BINE !!! ASTA , DACA VOR !!! DAR , SE PARE , CA NU VOR !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb