BRD susţine proiectele ce beneficiază de Fonduri Europene post-aderare

A.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 7 iunie 2010

Monica ARKOSI: "Utilizarea Fondurilor Europene poate reprezenta o oportunitate de dezvoltare şi creştere economică atât pentru mediul privat cât şi pentru cel de stat".

Monica ARKOSI: "Utilizarea Fondurilor Europene poate reprezenta o oportunitate de dezvoltare şi creştere economică atât pentru mediul privat cât şi pentru cel de stat".

Grupul de presă BURSA a organizat, pe 27 mai, conferinţa "Finanţarea europeană - consultanţă directă". În această ocazie, specialiştii bancari ne-au prezentat opiniile lor referitoare la procesul de absorbţie a fondurilor europene în ţara noastră. Redăm, mai jos, răspunsurile primite de la "BRD" la câteva întrebări adresate de "BURSA".

Reporter: Consideraţi că absorb-ţia fondurilor europene ar trebui să fie o prioritate pentru ţara noastră în această perioadă? De ce?

Monica ARKOSI: Utilizarea Fondurilor Europene a fost un subiect de interes atât în anii trecuţi, cât şi în prezent. Acestea pot reprezenta o oportunitate de dezvoltare şi creştere economică atât pentru mediul privat, cât şi pentru cel de stat.

Reporter: Care este oferta de produse BRD potrivite pentru cei care doresc să acceseze fonduri europene? Către ce domenii sunt îndreptate produsele BRD?

Monica ARKOSI: EUROBRD, este programul dedicat al BRD - Groupe Société Générale, prin care oferă beneficiarilor de fonduri europene post-aderare suport specializat pe întreaga durată de pregătire, aprobare şi implementare a proiectelor.

Astfel, BRD - Groupe Société Générale oferă prin programul EUROBRD:

 Credit suport pentru pre-finanţarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investiţii

 Credit de investiţii în completarea surselor proprii, pentru co-finanţarea componenţei de < contribuţie privată >, necesară obţinerii finanţării fondurilor europene post-aderare;

 Facilitate de credit pe termen scurt/mediu, pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile, pe perioada implementării proiectului;

 Scrisoare de garanţie bancară;

 Scrisoare de confort;

 Alte tipuri de produse sau servicii în funcţie de tipul de client, tipul de proiect şi de necesităţile de finanţare necesare în vederea implementării proiectului de invesţii finanţat cu componenţa fonduri europene post-aderare.

Reporter: Care este nivelul cofinanţărilor acordate de BRD până în prezent? Ce domeniu este preponderent?

Monica ARKOSI: În ceea ce priveşte Fondurile Europene, BRD - Groupe Société Générale are deja o experienţă importantă, atât prin structurarea finanţărilor specifice, cât şi prin îndrumarea şi consilierea clienţilor săi pentru accesarea de fonduri pre-aderare.

Astfel, BRD - Groupe Société Générale a sprijinit, în anii precedenţi, prin programul SAPARD, întreprinderile şi persoanele fizice autorizate, pentru co-finanţarea proiectelor de investiţii în agricultură şi industria agro-alimentară. De asemenea, a sprijinit, prin co-finanţarea programelor SAPARD, PHARE şi ISPA, autorităţile publice locale pentru implementarea proiectelor de infrastructură.

În prezent, susţinem proiectele ce beneficiază de Fonduri Europene post-aderare din toate domeniile cărora li se adresează acestea (agricultură, turism, industrie, infrastructură etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb