ZIARUL BURSA

07 iunie 2010
Ediţia din 27.09.2024
Planurile "Petrom"

Planurile "Petrom"

ALINA TOMA VEREHA, ŞTEFANIA CIOCÎRLANCompanii / 7 iunie 2010

Reporter: Când va avea loc efectiv majorarea de capital a "Petrom"?

Mariana Gheorghe: Majorarea se va face într-un an, în funcţie de condiţiile de piaţă potrivite. Pe 29 aprilie, AGA "Petrom" a luat două decizii: majorarea capitalului cu până la 600 milioane de euro în cash şi amânarea unei creşteri de capital în natură, cu terenuri ale statului. La această oră, ceea ce este aprobat şi despre care putem să vorbim este doar majorarea în numerar. Aceasta se adresează doar investitorilor actuali, dar există şi o perioadă de comercializare a drepturilor de preferinţă înainte ca perioada de subscriere să înceapă.

Dolarii, petrolul şi noi

Dolarii, petrolul şi noi

G.C.Macroeconomie / 7 iunie 2010

Aprecierea dolarului în raport cu moneda europeană, pe fondul îngrijorărilor legate de datoriile statelor din zona Euro, a afectat, implicit, şi cursul leu/dolar, aces-ta urcând de la 2,9401 lei/unitate, la începutul anului, la 3,4499 lei/unitate vineri. Acest nivel nu a mai fost atins din anul 2003. Moneda europeană a ajuns, vineri, la 1,2034 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din aprilie 2006, după ce premierul francez Francois Fillon a declarat că nu este îngrijorat de actualul curs.

O nouă companie de investiţii fără bani

EXCLUSIV: LA "TURISM", NU LA "DEZVOLTARE" O nouă companie de investiţii fără bani

CĂTĂLIN DEACUCompanii / 7 iunie 2010

Cu unsprezece zile înainte să anunţe desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii, ministrul Elena Udrea a aprobat constituirea unei noi companii de investiţii care să gestioneze afacerile statului din domeniul turismului.

"Compania de Investiţii pentru Turism", a apărut pe 14 mai prin schimbarea numelui şi domeniului de activitate al Centrului de Învăţământ pentru Turism SA, societate responsabilă cu formarea profesională a personalului din turism. Pe 25 mai, tot ministrul Elena Udrea anunţa că a decis desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii ca să elimine orice suspiciuni legate de cheltuirea banului public cu sălile de sport şi cu patinoarele.

"Franklin Templeton" nu mai are răbdare

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 7 iunie 2010

Conducerea "Franklin Templeton", compania americană selectată acum aproape un an ca să administreze Fondul Proprietatea, începe să dea semne de nerăbdare faţă de lentoarea cu care autorităţile noastre se mişcă ca să rezolve aspectele legale necesare preluării efective a conducerii fondului.

Este pentru prima dată de la câştigarea contractului când conducerea "Franklin Templeton" atrage atenţia public că procesul de numire la conducerea Fondului Proprietatea ar trebui accelerat.

Săptămâna trecută, "Franklin Templeton" şi-a reînnoit, pentru a doua oară, oferta de administrare a Fondului Proprietatea pentru încă şase luni.

Domnul Vlad Dragoescu, director de investiţii în cadrul "Equest Investments" SRL - fond de investiţii proprietar al "Vitantis Shopping Center" - s-a născut în Bucureşti, în anul 1982. A absolvit Facultatea de Finanţe-Bănci din cadrul ASE şi masterul în management financiar şi investiţii. Este necăsătorit, dar pasionat de călătorii şi maşini.

Gradul de ocupare a "Vitantis Shopping Center" - 94%

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 7 iunie 2010 /

Cifra de afaceri a "Vitantis Shopping Center" (sumă provenită din chirii, plata serviciilor adiacente, utilităţi) realizată în anul 2009 a fost de 5,2 milioane de euro. Există şi o valoare a creanţelor neîncasate la nivel de 5-6% din cifra de afaceri, din partea unor clienţi afectaţi de criză.

Gradul de ocupare a complexului comercial este de 94%, numărul locurilor de muncă create de firmele clienţi-chiriaşi ridicându-se la aproximativ 1.000.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

George Copos reduce la jumătate capitalul "Ana Imep"

F.A.Companii / 7 iunie 2010

Producătorul de motoare electrice "Ana Imep", din Piteşti, firmă controlată de omul de afaceri George Copos, îşi reduce la jumătate capitalul social, acesta ajungând la 12 milioane lei, şi îşi propune să deruleze un proiect de investiţii...

Jocul iraţional al politicii cu lumea

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 iunie 2010

Cristian Pîrvulescu

Ca şi când nu ar fi fost suficientă demonstraţia de marţi, 1 iunie, când politicienii israelieni la putere şi-au dovedit, odată în plus, incapacitatea şi iresponsabilitatea ordonând asaltul comandourilor israeliene asupra aşa zisei "flotile a...

"Soceram" vrea să contracteze fonduri de 20 milioane euro

F.A.Companii / 7 iunie 2010

Producătorul de materiale de construcţii "Soceram" Bucureşti vrea să contracteze, în acest an, credite de lucru, de investiţii sau pentru descoperire de cont, scrisori de garanţie, operaţiuni de leasing şi acreditive, de maxim 20 milioane...

"Enel" deschide un nou şantier în Bucureşti

EMILIA OLESCUCompanii / 7 iunie 2010 /

Compania "Enel", distribuitor de energie electrică, deschide un nou şantier în cadrul proiectului de modernizare a reţelei din Bucureşti, în cartierul Giuleşti. În prima fază, lucrările din Giuleşti vor fi efectuate pe străzile Calea...

Comenzi mai mari cu 21%, în prima parte a anului

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 7 iunie 2010 /

Comenzile noi din industrie au crescut cu 21,%, în perioada ianuarie-aprile 2010 faţă de primele patru luni ale lui 2009, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (30,7%), industria bunurilor de capital (21,2%) şi...

Măsurile de austeritate, în linie dreaptă

Măsurile de austeritate, în linie dreaptă

C.D.Macroeconomie / 7 iunie 2010 /

Cabinetul condus de Emil Boc se prezintă, astăzi, în Parlament ca să îşi asume răspunderea pe cele două proiecte de lege care vizează reducerea cheltuielilor publice şi recalcularea pensiilor în funcţie de principiul contributivităţii.

Dolarii, petrolul şi noi

Dolarii, petrolul şi noi

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂMacroeconomie / 7 iunie 2010 /

Tot mai mulţi analişti consideră că dolarul american se va apropia până la nivelul monedei europene, iar ca o consecinţă va creşte şi cursul faţă de leu. Creşterea dolarului va scumpi petrolul şi, implicit, viaţa tuturora.

În schimb, aurul se va...

OMC: Comerţul mondial îşi reia creşterea

F.A.Internaţional / 7 iunie 2010

Comerţul mondial a înregistrat o creştere de 25%, în primul trimestru al anului, cu o creştere mai mare în ţările emergente, Statele Unite şi Europa, întâmpinând încă dificultăţi, conform Organizaţiei Mondiale pentru Comerţ, informează "Les...

"Franklin Templeton" is losing its patience

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 7 iunie 2010

The management of "Franklin Templeton", the American company which was selected almost one year ago to manage the Proprietatea Fund, is beginning to lose its patience at the snail"s pace of the Romanian authorities in solving the...

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo