"Ropharma" Braşov vizează noi preluări de companii farmaceutice

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie 2010

Acţionarii companiei "Ropharma" Braşov vor discuta luna viitoare, în cadrul unei Adunări Extraordinare, despre oportunitatea negocierii de către Consiliul de Administraţie a unor eventuale fuziuni, preluări de societăţi, majorări de capital şi participaţii în alte companii. În cadrul aceleiaşi Adunări, se va dis-cuta şi posibilitatea aderării la Patronatul Dis-tribuitorilor de Medicamente din România. De asemenea, se va discuta şi posibilitatea negocierii şi accesării de fonduri prin intermediului Programului Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii pentru o companie din holding - Aesculap Prod SRL.

"Ropharma" a preluat la începutul lui 2009 trei firme din domeniu - "Farmaceutica Aesculap" Târgu Mureş, "Global Pharmaceuticals" Braşov şi "Medica" Bacău.

Profitul realizat de "Ropharma" Braşov în perioada 2006 - 2008 a fost repartizat pentru alimentarea fondului de dezvoltare în vederea asigurării capitalului de lucru, dar şi pentru realizarea de investiţii. Distribuitorul braşovean de medicamente a avut anul trecut o cifră de afaceri de 288,2 milioane de lei, în creştere de peste trei ori faţă de rezultatul din 2008, care s-a cifrat la 82,2 milioane de lei. În plus, în următorii cinci ani este vizată dublarea afacerilor realizate de firma braşovea-nă. Veniturile şi cheltuielile "Ropharma" s-au triplat la 292,29 milioane de lei, respectiv 287 milioane de lei, după ce în 2008 firma a avut venituri de 93,4 milioane de lei şi cheltuieli de 92,59 milioane de lei.

Firma deţine 94 de farmacii care generează 68% din cifra de afaceri, iar partea de dis-tribuţie, prin cele cinci depozite, 32%.

Firma braşoveană este controlată de două companii înregistrate în Cipru - ADD Pharmaceuticals şi Rimia Investments, care deţin 23,4% şi, respectiv, 26,6% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, care are 31,31% din capital, în timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului deţine 0,33% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb