Ciprioţii de la Barberia vor să cumpere toate acţiunile Metropolitan Leasing Bucureşti

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie 2010

Compania cipriotă Barberia Investments Limited, care deţine 47,16% din acţiunile Metropolitan Leasing Bucureşti, va lansa o ofertă de preluare pentru res-tul de 52,84% din acţiuni, valoarea ofertei fiind de 4,8 milioane de lei.

Metropolitan Leasing deţine 19 clădiri în Bucureşti. Barberia Investments a intrat în acţionariatul Metropolitan Leasing în decembrie 2009, când a cumpărat pachetul res-pectiv de acţiuni de la o persoană fizică, Dan Petrescu. Compania cipriotă este deţinută integral de o altă firmă, Kingsmere Nominee Limited.

Oferta de preluare se va derula în perioada 9 - 29 iunie, urmând să fie intermediată de firma de brokeraj Finaco Securities, controlată de preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, preşedinte şi director general.

Barberia Investments propune celorlalţi acţionari ai Metropolitan Lea-sing un preţ de 0,27 lei/titlu, cu 3,84% peste cea mai recentă cotaţie de pe piaţa Rasdaq. La acest preţ firma este evaluată la 9,1 milioane lei.

Compania de asigurări a realizat anul trecut afaceri de 4,7 milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de cele înregistrate în anul anterior, înregistrând un profit net de peste două milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de câştigul din anul anterior, de 1,8 milioane de lei. Compania are venituri din închirierea celor 19 spaţii pe care le deţine şi din închirieri auto.

În acţionariatul firmei se mai regăseşte societatea Romanel International Group, cu o participaţie de 47,16% din titluri. Aceasta este deţinută, la rândul său, de două companii, una din Panama şi una din Liban, şi de persoana fizică Hassan Faisal Sinno. Firma Universal Trading Company TS Corp Panama are 75,5% din titlurile Romanel, iar Universal Trading Company SAL din Liban deţine 24,48% din acţiuni. Hassan Faisal Sinno are 0,012% din acţiunile Romanel.

Romanel International Group activează atât în distribuţia de electronice şi electrocasnice, cât şi în indus-tria explotării şi a prelucrării lemnului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb