"Brinel" şi-a sporit afacerile cu 15%, la nivel de grup

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 martie 2009

Compania românească "Brinel", unul dintre principalii furnizori autohtoni de soluţii informatice, a încheiat anul 2008 cu o creştere de 15% la nivelul grupului, depăşind suma de 105 milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de euro). În ceea ce priveşte compania principală, "Net Brinel" - furnizorul de soluţii de infrastructură IT şi soluţii de business - creşterea înregistrată a fost de 20%. Potrivit unui comunicat de presă, rezultatele înregistrate în primele nouă luni ale anului au depăşit prognozele iniţiale, iar ultimele trei, contrar evoluţiei din alţi ani, au fost marcate de reducerea bruscă a investiţiilor publice în sectorul IT.

Marcel Borodi, CEO al grupului \"Brinel\", a declarat că \"în 2008, am crescut echipa de profesionişti, atât din punct de vedere al numărului, cât şi al competenţelor certificate şi ne-am întărit parteneriatele cu cei mai puternici jucători globali - HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, dar şi alţii\".

Reprezentanţii companiei au precizat că numărul de clienţi activi a depăşit 500, iar despre performanţele înregistrate, Marcel Borodi a spus că "am reuşit să implementăm soluţii care au crescut eficienţa beneficiarilor noştri. La ritmul de dezvoltare al pieţei de anul trecut, succesul a fost determinat în mare măsură de viteza cu care aceştia reuşeau să-şi deruleze operaţiunile şi de viteza cu care puteau lua decizii de management. Putem spune că ambele activităţi au fost, în mod determinant, influenţate de soluţiile IT&C utilizate", a adăugat domnia sa.

Despre evoluţia lucrurilor în acest an, domnul Borodi estimează că "anul 2009 este cel mai greu de previzionat. Informaţiile sunt vagi şi contradictorii, dar credem cu convingere că nu se poate renunţa la IT&C. În afară de infrastructura fizică necesară în ţara noastră, IT-ul ar putea fi atuul României pe piaţa europeană. Lipsa resurselor financiare face piaţa să demareze mai lent. Avem însă încredere că putem să obţinem rezultate comparabile cu cele din 2008. Estimăm o posibilă evoluţie de 5-10% faţă de performanţele înregistrate în anul precedent", a conchis Marcel Borodi. Acesta şi-a exprimat încrederea în perspectivele de viitor şi în capacitatea de a contribui fundamental la sustenabilitatea afacerilor clienţilor. "Estimăm că oportunităţile de creştere se vor concentra în zona soluţiilor dedicate eficientizării proceselor de business şi reducere a costurilor. IT-ul rămâne o componentă importantă a succesului în afacere", a menţionat domnul Borodi. Acesta a mai spus că "sectorul IT este oarecum mai puţin afectat de criza economică decât aşte sectoare de activitate. În acest context, intenţiile companiei sunt stabilitatea, constanţa în relaţia cu clienţii, dezvoltarea de noi proiecte şi investiţia în resursele umane", a concluzionat reprezentantul "Brinel".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb