Brio lansează testele de antrenament pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională

G.U.
Miscellanea / 23 martie 2021

Dragoş Iliescu, CEO, Chief Scientist şi fondator Brio

Dragoş Iliescu, CEO, Chief Scientist şi fondator Brio

Brio, prima şi singura platformă de teste digitale standardizate adresate elevilor români, lansează teste de antrenament pentru elevii care se pregătesc să susţină examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Testele de antrenament pentru Bacalaureat sunt disponibile la Matematică şi la Limba Română, iar cele pentru Evaluarea Naţională la Matematică, urmând ca acestora să li se adauge în cel mai scurt timp cele de Limba Română. Accesul la teste se realizează pe baza unui abonament Brio sau ca extraopţiune la un abonament deja existent.

"Credem foarte tare că situaţia de testare are beneficii semnificative pentru evoluţia unui elev, atât la nivel de performanţă şcolară, dar şi de siguranţă şi încredere în sine. Toate acestea sunt importante mai ales în pragul unor examene de bază, cum sunt cele din anii de final ai fiecărui ciclu şcolar. De aceea, suntem alături de elevii care se pregătesc de Bac şi Evaluare Naţională şi îi îndemnăm să încerce testele pe care le-am creat pe platformă. Avem încredere că acestea reprezintă cea mai rapidă şi sigură modalitate prin care pot vedea care sunt lucrurile pe care încă nu le stăpânesc suficient de bine şi unde au nevoie de antrenament pentru a-şi îmbunătăţi rezultatul", spune Dragoş Iliescu, CEO, Chief Scientist şi fondator Brio.

Testele acoperă toate nivelurile de dificultate şi sunt realizate în concordanţă cu programa şcolară din România, notează sursa citată.

Fiind şi ei actori principali în acest ecosistem care este procesul educaţional, părinţii pot afla cu ajutorul raportului de evaluare Brio pe care elevul îl primeşte la finalul unui test, care este situaţia copilului, pe ce aspecte ar trebui să se concentreze mai mult şi cum ar putea trece la nivelul următor de performanţă.

Potrivit comunicatului, creatorii platformei au pus la punct zece sfaturi utile pentru părinţi, astfel încât aceştia să poată gestiona mai bine perioada examenelor.

1. Fii disponibil pentru orice nevoie a copilului

Fie că vorbim de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională, pentru copil acestea sunt primele examene importante, de aceea presiunea asupra lor şi asupra rezultatelor pe care doresc să le obţină este foarte mare. Acordă-i sprijin emoţional, deoarece acest lucru îi va oferi echilibru şi un confort psihic ce îl vor ajuta să se concentreze pe lucrurile cu adevărat importante. Ajută-l să găsească răspunsuri la dilemele pe care le poate avea, căutaţi împreună soluţii şi ascultă-l când repetă. Cu siguranţă poţi amâna un episod din serialul preferat sau convorbirea cu un prieten la telefon, pentru copil este important să ştie că în acest demers are sprijinul părintelui.

2. Ajută-l să îşi organizeze programul

Managementul timpului este o provocare pentru noi toţi, dar mai cu seamă pentru un copil aflat înaintea unui examen major, când trebuie să îmbine materiile de la clasă, temele, activităţile extra-curriculare, orele de meditaţii şi chiar viaţa socială. Pentru a evita senzaţia de haos şi de lipsă de timp, ajută-l să îşi planifice şi să îşi organizeze un program în care să aibă loc şi pentru un moment de relaxare sau o ieşire cu prietenii.

3. Foloseşte-ţi cuvintele cu atenţie

Este important ca în această perioadă copilul să îşi menţină un nivel ridicat de încredere în sine. Notele nu sunt unicul criteriu al succesului în viaţă, iar un copil cu încrederea în sine afectată nu va reuşi să caute suficient de atent acel domeniu care îl va pune în valoare. De aceea, este de dorit ca părinţii să evite formulări precum "viitorul tău depinde de acest examen" sau "dacă vrei să reuşeşti în viaţă, trebuie să iei examenul acesta cu notă mare", pe care le pot înlocui cu " fă tot ce ţine de tine", "e un examen, viitorul tău depinde de mult mai multe lucruri în afara acestui examen".

4. Identifică şi urmăreşte-i punctele slabe

Fiecare elev are puncte pe care le stăpâneşte mai puţin bine decât pe altele, pe care este nesigur sau pe care pur şi simplu nu le digeră la fel de bine ca pe celelalte. Ajută-l să lucreze cu cele mai mari frici ale sale şi să poată transforma teama de eşec într-o oportunitate.

5. Monitorizează şi ajută-i progresul

Testarea periodică este un instrument adecvat pentru a evidenţia punctele vulnerabile şi evoluţia la o anumită materie. Încurajează-l să parcurgă asemenea teste de progres, îl vor ajuta să "claseze" anumite subiecte şi să se concentreze doar pe cele unde mai are nevoie de antrenament. În plus, ajută-l cu mici trucuri mentale. Dacă nu reuşeşte să ţină minte un an, fă împreună cu el corelaţii, dacă nu reţine o formulă, inventează o glumă sau un mic vers care să o înglobeze.

6. Motivează-l prin recompense

Această tactică este şi a fost dintotdeauna dezbătută în opinii pro şi contra. Sigur, e minunat dacă reuşeşti să motivezi copilul să înveţe pentru el, nu pentru recompense, însă dacă gândul la un gadget pe care şi-l doreşte sau la un concert pe care îl visează îl face să fie mai productiv în învăţare, de ce să nu le folosiţi? Recompensele pot fi pe termen scurt sau pe termen lung. "Dacă termini de repetat acest capitol mai repede cu două ore, poţi ieşi cu prietenii", uneori funcţionează.

7. Elimină factorii care îl pot distrage

Atunci când desfăşoară o activitate cu care nu se identifică suficient, este foarte uşor ca alte lucruri să îi distragă atenţia: muzica, plimbarea de dimineaţă, mesajele cu prietenii. Identifică-le pe cele care îl fac să îşi piardă concentrarea şi înlocuieşte unele distracţii cu altele de mai scurtă durată sau cu potenţial mai mic de a-i rupe ritmul.

8. Construiţi strategia împreună

Planificaţi împreună ziua de examen, gândiţi totul ca pe o mică bătălie şi discutaţi fiecare aspect în cele mai mici detalii: de la cum se va îmbrăca sau ce îi vei pregăti la micul dejun, la ce stilou va lua cu el şi cum va reacţiona dacă este stăpân şi dacă nu este chiar stăpân pe subiecte, cum să exerseze înainte de a trece rezultatele pe fişa de rezultate.

9. Ascultă ce are de spus după ce examenul s-a încheiat

Chiar dacă examenul s-a încheiat, adrenalina şi emoţiile rămân, de cele mai multe ori, la cote înalte. Fii alături de el şi ascultă-i poveştile pe care cu siguranţă le va avea de spus după această experienţă. Pune-i întrebări, are la fel de multă nevoie de confirmare ca oricare dintre noi, nu-l judeca şi nu îl certa. De asemenea, este foarte important să eviţi să dai verdicte, să îi creezi aşteptări false (de genul "sigur iei 10") sau să îi tot reaminteşti despre greşelile pe care le-a făcut.

10. Acordă-i posibilitatea de a deţine controlul

Chiar dacă este important să fii lângă el şi să îi acorzi sprijin pe durata pregătirii examenelor, este bine să ştii şi când să te opreşti. Dacă va percepe implicarea ta ca pe o intruziune forţată, discută cu el şi stabiliţi unde se opreşte nevoia ta de control şi unde începe controlul lui. Dacă are nevoie de spaţiu şi de timp, acordă-i puterea de a lua singur decizii, lasă-l să respire, asigurându-l de disponibilitatea ta când o va dori sau când va fi pregătit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb