BRK deţine 1,26 milioane de acţiuni Gabriel Resources

A.I.
Piaţa de Capital / 8 martie

BRK deţine 1,26 milioane de acţiuni Gabriel Resources

Titlurile casei de brokeraj cresc puteric la BVB

Ţara noastră aşteaptă o decizie în dosarul Roşia Montană, în care Gabriel Resources cere despăgubiri de circa 6,7 miliarde de dolari

BRK Financial Group (BVB) deţine în portofoliu 1,266 milioane de acţiuni Gabriel Resources, conform unui raport al societăţii de brokeraj publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gabriel Resources cere despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari de la ţara noastră în dosarul Roşia Montană, decizia Tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii al Băncii Mondiale (ICSID), urmând să fie publicată astăzi, potrivit HotNews.

BRK a achiziţionat acţiunile Gabriel Resources, companie ce este listată la Toronto Stock Exchange, la preţul mediu de 0,39 dolari canadieni, la finalul anului trecut.

Conform datelor afişate pe site-ul bursei canadiene, preţul acţiunii Gabriel Resources la ora 17:00 a României este de 0,87 dolari canadieni. Astfel, valoarea pachetului deţinut de BRK se ridica la circa 1,1 milioane dolari canadieni, echivalentul a 3,71 milioane lei.

Acţiunile casei de brokeraj aveau o creştere de 14,66% până la preţul de 0,1525 lei, cu o oră înaintea închiderii sesiunii de tranzacţionare.

"De asemenea, BRK Financial Group deţine 2,04 milioane de warrants emise de Gabriel Resources Ltd; fiecare warrant dă dreptul de a cumpăra (subscribe) o acţiune emisă de Gabriel Resources la pretul de 0,645 dolari canadieni, în orice moment înainte de data de 23 august 2024 (cu condiţia notificării companiei Gabriel Resources Ltd cu cel puţin 90 de zile înaine de acel moment)", se mai arată în notificarea brokerului de la BVB.

Conform Agerpres, acţiunea arbitrală internaţională a fost iniţiată în anul 2015 împotriva ţării noastre de către doi investitori străini, respectiv Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), şi a fost întemeiată pe Acordurile cu privire la promovarea şi garantarea reciprocă a investiţiilor încheiate de România cu Guvernul Canadei şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Pe această cale, reclamanţii au solicitat tribunalului arbitral internaţional să constate că ţara noastră a încălcat tratamentul just şi echitabil şi deplina protecţie şi securitate a investiţiei Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), drepturi protejate de cele două acorduri internaţionale de protecţie a investiţiilor.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Nu apreciez! BRK e specialistă în acțiuni riscante mai mereu cu pierderi masive,le știți de la bursă! De data asta poate le iese dar o astfel de societate nu trebuie să facă așa ceva!

    1. dinule,nu dormi la ora asta,te oftici ca a ramas BRK fara ASK

      Doar dacă vrea Andrici și cu ajutorul lui Grigore Chiș mai poate creste ,speculativ, acțiunea BRK! Unde-s fundamentele ? Ce acțiuni SNP,SNG,TLV, BRD,deține că-s la secret! Le e rușine s-o spună că nu prea au!

      Ați pierdut banii pe pe creșterea de pe brk. Urmăriți știrile în legătură cu procesul...

      A câștigat statul român procesul. V-a primi despăgubiri!.

      luni brk :-15%

      ;0 

      sa vezi marti si miercuri...jale mare. in loc de profit tzeapa mare.

      urmatoarea statie pentru actiunea brk e la peronul 0.11 ron/ bucata. unde n-are motiv sa stea mult.

      "BRK, o importantă firmă de brokeraj din Cluj-Napoca, a dezvăluit că deținea peste 1 milion de acțiuni ale companiei canadiene Gabriel Resources. Chiar înainte ca România să fie informată oficial despre rezultatul litigiului de la Roșia Montană, anticipându-se că țara ar putea fi obligată să achite despăgubiri semnificative", scrie Liviu Alexa.

      Potrivit informațiilor exclusiv EVZ, o altă firmă de brokeraj puternică, Swiss Capital, avea acțiuni de peste 20 milioane de dolari cumpărate la RMGC. Patronii beau șampanie deo săptămână în așteptarea verdictului. 

      Si eu care credeam ca BRK sunt prostii flotei.... Swiss Capital au rupt. Astia chia castiga cupa galaxiei la cretinism.

    Eu fac parte din generația aia de proști crescuți cu cheia la gât de Ceașcă. Am fost îndoctrinat să fiu naționalist, dar am ajuns prin autoeducație patriot. Diferență mare, pt. cine pricepe. Ideea e următoarea: NU PARIEZI ÎMPOTRIVA ȚĂRII TALE DECÂT DACĂ BANII CONTEAZĂ MAI MULT DECÂT ȚARA ÎN CARE TE-AI NĂSCUT, BUNĂ, REA, CUM E EA!

    1. Corect, domnul Albert!

      BRK Financial Group deţine 2,04 milioane de warrants emise de Gabriel Resources Ltd pe care Monica nu a precizat in comunicat ca BRK le-a cumparat cu $0.3225 bucata. sceste warrants merg in ZERO. pe scurtatura.

      decit o tzeaoavde data asta data actionarilor BRK de $657,900.  

      minunat gamblingul cu warrants  

    Poate fi numai o temporizare aceasta decizie pt ca va urma cu siguranta apelul. Si pina altunci va fi un roller costef, cu informatii contradictorii si cu consecinte bursiere. Speculatii pure din care in mod obisnuit fac bani astfel de firme. Ca daca MF trimite pe cineva in Jersey sa vada sediul va descoperi o casuta postala, si casutele postale nu fac minerit.

    1. Nu știu dacă există apel la curtea de arbitraj...

    Rămân la părerea exprimată la pct 1 !

    BRK riscă enorm, sunt disperați după profit!

    Fac de rușine Clujul !  

    1. S-a si dovedit ca asa este.

      in calitate de actionar BRK mi-ar fi rusine ca-s roman sa pariez impirtiva tarii. la AGA trebuie cerut ca toti cei implicati in achizitia de actiuni la Gabriel Resources sa fie eliberati din functii. astia nu-s brokeri, astia sunt pe jaf

      "fac de rusine Clujul.".. bai baiatule... :) sa-mi dai adresa ta de mail sa-ti trimit niste poze din Cluuuuj :)

      Orice poze i-ai trimite, el tot crede ca Cluuuuuuuuuuuuujul este cel mai frumos oras (virgula nu mai pun ca mi-e lene).

      Caritasul nu era la Cluj?

      Aveti experienta. 

      Tu n-ai priceput ca s-au facut de cacao, nu? Asteapta pana luni sa vezi ce o ia la vale actiunea fraierilor, recte BRK. Asteapta si noteaza-ti sa ne spui si noua, grozavule!

    DNA sa inceapa urmarirea penala !!!

    1. DNA sa inceapa urmarirea penala a cui

      Pentru ce stimate cetatean? Dacă ai informații, du-le la autorități de îndată!!!! De altfel, dacă va dați asa patrioti chiar aveți aceasta obligație. Sub anonimat mulți eroi. Zicea un celebru: mulți dar prosti:)))

    BRK facand BeReKisme!

    Au oprit sedinta sa faca un mare anunt,nu puteau inainte sau joi seara sau miercuri dimineata. 

    S-ar putea ca FRB si CAB sa fie investitii cu randament,pe langa asta!Sarcasm.

    Acum dupa ce au facut zeci de din astea de-a lungul anilor totusi mai sunt cetateni care au incredere in ei.Atunci de ce sa se opreasca?Sa mai faca! 

    1. Chiar a fost dubios anuntul - au avut atata timp la dispozitie... cu siguranta ASF va fi sesizat sa verifice toate tranzactiile care au avut loc in acele cateva ore pentru ca Monica Ivan deja depaseste toate limitele bunului simt.

    pariul BRK in jurul povestii Rosia Montana este din categoria pacanelelor. e la nivelul de rosu-negru. au pus banii pe rosu si a iesit negru. vor pierde toti banii pariati. astia dau sfaturi la oameni cum sa investeasca. sunt autorizati de ASF. vorbesc de managementul riscului. iar pariul lor cu banii lor e la nivel de aparat de pacanele din Las Fierbinti.

    1. :)))))) Monica, aceasta Gianina de la BRK

      Gianinuta a pariat fo 4 milioane de lei din banii actionarilor pe rezultatul procesului. brk are un capital social de 50 milioane. 8% din banii actionarilor pe o singura tranzactie. wow

    Foarte bine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb