BRM, pregătită să fie operator de piaţă pentru vânzările Romsilva

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 21 august 2015

BRM, pregătită să fie operator de piaţă pentru vânzările Romsilva

Bursa Română de Mărfuri (BRM) a salutat, ieri, concluziile investigaţiei Consiliului Concurenţei privind piaţa lemnului, prin care instituţia solicită reglementarea condiţiilor de vânzare a masei lemnoase de către stat, care are loc în prezent într-un cadru discreţionar, de natură să gestioneze suspiciuni. Astfel, BRM este pregătită să preia rolul de operator de piaţă pentru vânzările realizate de Romsilva, asigurând maximă transparenţă şi respectarea deplină a regulilor pieţei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Valeriu Gheorghe, directorul executiv al BRM, a declarat: "În peste 20 de ani de activitate neîntreruptă pe piaţa din ţara noastră, BRM a asigurat mereu o transparenţă deplină a tranzacţiilor, procedura de negociere garantând, atât vânzătorului cât şi cumpărătorului, că preţul final va fi întotdeauna cel corect, adică acela dictat exclusiv de regulile pieţei. Bursa este abilitată prin Lege să administreze pieţele de mărfuri din România şi deţine infrastructura tehnologică, reţeaua teritorială şi expertiza necesară, astfel că noi ne considerăm pregătiţi să preluăm, chiar începând de mâine, rolul de operator pe piaţa lemnului pentru Romsilva, în măsura în care cadrul de reglementare va stipula acest lucru".

Domnia sa susţine că BRM este preferată de autorităţile contractante pentru că asigură o procedură eficientă, rapidă şi transparentă, în condiţiile garantării unui preţ corect. "Or, tocmai de asta are nevoie statul român, de o platformă de tranzacţionare care să garanteze că Romsilva obţine cel mai bun preţ posibil pentru lemnul comercializat. Se elimină astfel orice suspiciune şi se garantează că masa lemnoasă, care constituie o rezervă strategică pentru România, este valorificată în condiţiile cele mai bune pentru stat, şi în ultimă instanţă pentru contribuabilul român", a precizat oficialul BRM.

Nevoia unei reglementări a valorificării masei lemnoase constituie principala concluzie a unui raport elaborat de Consiliul Concurenţei. În document, Consiliul Concurenţei atrage atenţia că RNP - Romsilva trebuie să separe cele două activităţi - de administrator şi operator pe piaţă, ceea ce îi oferă avantaje de natură concurenţială în raport cu ceilalţi concurenţi. Consiliul a mai arătat că este necesară o legislaţie care să reglementeze nu doar achiziţionarea, ci şi vânzarea unor bunuri de către stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb