Brokerii: CNVM să fie mai atentă la sugestiile consultanţilor italieni

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2004

CONSOB are probleme în supravegherea pieţei italiene de capital în urma scandalului "Parmalat"

Experţii CONSOB sînt consultanţi pentru legislaţia pieţei noastre de capital

CNVM ar trebui să reglementeze şi să verifice mai atent emitenţii şi nu să suprareglementeze brokerii şi bursele de valori aşa cum o face în prezent, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Valori Mobiliare, Siminel Andrei, într-o adresă transmisă ieri către CNVM şi brokeri. Domnia sa a exemplificat această necesitate prin recentul scandal în care este implicată compania "Parmalat" din Italia şi CONSOB (instituţia de supraveghere a pieţei din Italia). Reprezentanţii CONSOB sînt şi consultanţii CNVM pentru elaborarea noii legislaţii a pieţei de capital din România.

Domnul Andrei pune sub semnul întrebării opiniile consultanţilor italieni asupra modului în care va arăta piaţa de capital din România: "Avînd în vedere evenimentele recente legate de cazul < Parmalat > în care o companie listată de prim rang a produs investitorilor, creditorilor şi partenerilor o pierdere cuprinsă între 8 şi 11 miliarde de euro, precum şi faptul că instituţia care avea datoria să organi-zeze piaţa din Italia este aceeaşi care a avut cuvîntul hotărîtor privind modul în care va arăta piaţa în România, vă rog să aveţi amabilitatea de a pune sub semnul îndoielii opiniile mult prea des nejustificabile ale consultanţilor CONSOB".

Preşedintele Asociaţiei brokerilor precizează că ANSVM şi-a exprimat îndoiala asupra calităţii propunerilor reprezentan-ţilor CONSOB la fiecare întîl-nire cu aceştia. Mai mult, aceeaşi opinie este reflectată într-un articol apărut pe 6 ianuarie în "Financial Times" din care reiese că CONSOB duce lipsă de personal şi experienţă.

Ministrul italian de finanţe a precizat chiar că vrea să creeze o altă autoritate de reglementare a pieţei financiare care să includă şi CONSOB.

Siminel Andrei a mai accentuat faptul că în România nu există practic un cadru de reglementare şi verificare a emitenţilor şi că politica CNVM în acest domeniu trebuie ajustată cores-punzător. Ziarul "BURSA" a solicitat şi opinia CNVM cu privire la afirmaţiile preşedintelui ANSVM, însă reprezentanţii Comisiei au precizat că vor răspunde abia astăzi la solicitările brokerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb