BT ASSET MANAGEMENT Bursa nu a reacţionat la măsurile de relaxare a politicii monetare luate de BNR

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2009

Bursa nu a reacţionat la măsurile de relaxare a politicii monetare luate de BNR

Piaţa bursieră nu a reacţionat la măsurile de relaxare a politicii monetare luate de Banca Naţională a României (BNR) şi indicii Bursei de Valori au suferit corecţii marţi, în ton cu ce s-a întâmplat pe pieţele internaţionale, potrivit unui raport al Băncii Transilvania Asset Management (BTAM), citat de Agerpres.

BNR a decis să reducă dobânda de politică monetară cu 0,5%, de la 9% la 8,5% şi rezervele minime obligatorii la surse atrase pe termene de sub doi ani de la 35, la 30%.

Potrivit analiştilor de la BTAM, relaxarea politicii monetare este un element pozitiv pentru economie şi ca urmare pentru piaţa de capital, însă măsurile luate marţi de BNR erau în mare parte aşteptate de piaţă, ceea ce explică lipsa unor reacţii vizibile a cotaţiilor, atât pe bursă cât şi în piaţa valutară.

Indicele care urmăreşte SIF-urile a început şedinţa în teritoriu pozitiv, însa nivelul de 20.000 de puncte s-a dovedit încă o dată de netrecut.

"Pentru depăşirea acestei rezis­tenţe puternice, credem că este nevoie de o nouă mişcare ascendentă din pieţele internaţionale, unde, având în vedere creşterile accelerate înregistrate în ultimele săptămâni, o corecţie pe termen scurt este cel mai probabil scenariu, însă este greu de ignorat consistenţa cu care orice oportunitate dată de o retragere a indicilor a adus cumpărătorii în piaţă pentru a continua trendul ascendent. O ştire macroeconomică negativă (datele despre piaţa forţei de muncă din SUA: raportul ADP despre sectorul privat miercuri, cererile pentru şomaj joi şi rata şomajului vineri vor fi foarte importante) ar pune presiune la vânzare, ducând la începerea unei corecţii", se arată în raportul BTAM.

Marţi a fost o zi de scăderi pe indicii bursieri din Europa după ce aceştia au ajuns luni la maximele ultimelor nouă luni. Vânzările au avut loc în special în sectorul bancar, sector care a beneficiat de creşterile din ultima perioadă date de rezultate financiare peste aşteptări.

Valoarea unităţii de fond pentru BT Maxim al Băncii Transilvania s-a cifrat, marţi, la şase lei, în creştere cu 9,9% în ultima lună şi în scădere cu 39,5% în ultimul an. Valoarea unităţii de fond pentru fondul BT Clasic a ajuns la 13,27 lei, în creştere cu 3,4% faţă de valoarea din ultima lună şi în creştere cu 6,2% în ultimul an.

Pentru BT Index, valoarea unităţii de fond a fost de 5,83 lei, în creştere cu 19% în ultima lună şi în scădere cu 26,8%, în ultimul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb