• Potenţialul de creştere, marjele mai mari decât ale concurenţilor şi subevaluarea acţiunii sunt principalii factori pe care echipa BT îşi bazează recomandarea
BT Capital Partners, parte a Grupului Banca Transilvania, dă un preţ ţintă de 12,26 lei pentru acţiunile Purcari Wineries (WINE), în următoarele douăsprezece luni, cu circa 33% peste cotaţia de ieri a WINE de la ora 12:00, după cum reiese dintr-un raport semnat de Iustin Terciu, ce a fost publicat pe portalul BVB Research Hub.
Este o ţintă inferioară celei de 17,27 lei din ultimul raport în care BT Capital Partners oferea un obiectiv de preţ pentru acţiunile Purcari, dar care fusese publicat în noiembrie anul trecut, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. După izbucnirea conflictului, BT Capital Partners a publicat câteva actualizări ale raportului de acoperire a companiei dar în care, ţinând cont de situaţia de la graniţa Republicii Moldovei, evaluările, inclusiv ţinta de preţ, erau "în curs de revizuire".
În raportul publicat ieri, echipa de la BT Capital Partners susţine că principalii factori ce stau la baza recomandării pentru Purcari sunt potenţialul de creştere al companiei, marjele mai mari decât ale concurenţilor şi faptul că în prezent piaţa subevaluează acţiunea, în opinia analiştilor discount-ul inclus în preţ de posibilul impact al războiului fiind prea mare.
"Cu toate acestea, ne coborâm ţinta de preţ deoarece ne aşteptăm ca în mediul geopolitic actual prezenţa Purcari în anumite regiuni să se reducă. De asemenea, creşterea percepţiei riscului şi rata fără risc ridicată trag în jos ţinta de preţ, pe fondul creşterii ratelor de actualizare", se arată în raport.
• Vânzările Purcari vor continua să crească, dar într-un ritm mai lent, crede echipa de la BT Capital Partners
În condiţiile incertitudinii din prezent, marcată de încălzirea economiilor şi creşterea rapidă a inflaţiei, echipa de la BT Capital Partners se aşteaptă ca Purcari să-şi sporească în continuare vânzările, dar într-un ritm mai moderat decât cel anterior.
Analiştii societăţii estimează că vânzările producătorului de vinuri din Republica Moldova vor avea o Rată Anuală Compusă de Creştere (CAGR) de 11,4%, între 2022 şi 2026 (faţă de 18,4% între 2017-2021), compania urmând să atingă venituri de 425,2 milioane de lei în 2026.
"Veniturile din activitatea de bază - producţia de vin şi brandy - sunt estimate că vor urca cu 12% în 2022, la 258,3 milioane de lei, urmând să aibă o Rată Anuală Compusă de Creştere de 10,4% în perioada prognozată, restul creşterii urmând să vină de la EcoSmart (n.r. firmă de preluare şi reciclare a deşeurilor, achiziţionată recent de Purcari)", se arată recent în raport.
În ceea ce priveşte distribuţia pe regiuni a vânzărilor, BT Capital Partners prognozează că România va rămâne principala piaţă de desfacare a producătorului de vinuri, urmând să asigure 50,8% din venituri până în 2026, cu o Rată Anuală Compusă de Creştere de 9,9% între finalul anului 2022 şi 2026, pe fondul creşterii preţurilor din acest an şi a potenţialului de creştere al pieţei din ţara noastră.
Pentru piaţa din Republica Moldova se estimează o creştere anuală de 25%, în 2022, în condiţiile în care toate canalele de distribuţie vor fi pe deplin funcţionale, preţurile pentru anumite produse au urcat iar în perioada următoare sunt sunt planificate o mulţime de evenimente private, se arată în raport. Pentru acest an, estimările analiştilor privind vânzările din Republica Moldova ale Purcari se ridică la 56 milioane de lei (faţă de 44,7 milioane de lei anul trecut), care urmează să urce la 85,6 milioane de lei în 2026.
"Având în vedere dimensiunea, piaţa vinurilor din China prezintă un potenţial enorm de creştere, vânzările fiind aşteptate să revină în 2022. Prin urmare, prognozăm o creştere cu 30% a vânzărilor din Asia în acest an, la 8,2 milioane de lei", se mai arată în raport.
Vânzările din Ucraina şi Belarus au reprezentat 5,4% din total, la finele anului trecut, iar aşteptările sunt pentru o scădere de 80% în 2022, din cauza conflictului din regiune, dar apoi să urca uşor până în 2026 (3,2% CAGR pentru Ucraina, respectiv -24,5% CAGR pentru Belarus), conform raportului celor de la BT Capital Partners.
Anul trecut, Purcari a avut venituri consolidate de 248,1 milioane de lei, cu 22% peste cele din 2021, iar pentru acest an echipa de la BT estimează că producătorul de vinuri va obţine venituri de 297,6 milioane de lei, care vor atinge 370,8 milioane de lei în 2024. Profitul net este estimat la 49,3 milioane de lei, sub cel de 51,4 milioane de lei din anul trecut, în vreme ce pentru 2024 estimarea celor de la BT este că Purcari Wineries va obţine un rezultat net de 67,8 milioane de lei, conform raportului publicat pe portalul BVB Research Hub.
La finele anului trecut, Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20% din producătorul de vinuri din Republica Moldova.
1. Un pret corect
(mesaj trimis de solea în data de 05.07.2022, 11:08)
Daca dispare pericolul razboiului. Cine pariaza acum pe WINE poate avea un 30% sau sa piarda tot.
2. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 05.07.2022, 11:17)
Rusii vor ajunge extrem de insetati la Kishinev. Le vor goli butoaiele.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de antonim în data de 05.07.2022, 15:55)
inca o dovada care ne spune pe ce parte a baricadei te afli, Pro-tzaru'le ;)