Piaţa Mare a Sibiului găzduieşte, începând de astăzi până duminică, evenimentul Gusturile Verii, dedicat gastronomiei locale în care sibienii şi turiştii sunt invitaţi să savureze numeroase preparate specifice sezonului estival.
În cadrul celor 3 zile participanţii vor putea descoperi gastronomia locală - exprimată printr-un show de bucătărie ciobănească autentică - şi pe cea internaţională realizată de către Chef Marius Rafa şi invitatul special al evenimentului Chef Giorgio Diana. Aceştia, împreună cu mai mulţi maeştri bucătari, ospătari profesionişti şi somelieri, vor pregăti zilnic în faţa publicului câte un meniu Fine Dining compus din 5 feluri! Punctul culminant al evenimentului va fi în ziua de sâmbătă, 10 august 2019, când echipa Masters of Flames va realiza un record naţional inedit: cel mai mare proţap pe care se vor prăji simultan 16 carcase de oaie! Proţapul va avea o lungime de 30 metri liniari, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune, iar în jurul lui va găti o echipă formată din 20 de bucătari.
Piaţa Mare va fi animată de prezenţa producătorilor locali de produse alimentare, bere artizanală şi vin local. Serile vor fi animate cu muzică românească, vor concerta Compact B, Iris, Cargo. Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Indus-trie şi Agricultură Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.