Bucovina - Club de Munte cumpără obligaţiuni Firos de 2,22 milioane lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august 2021

Bucovina - Club de Munte

Bucovina - Club de Munte

Ambele societăţi sunt filiale ale SIF Muntenia

Consiliul de Administraţie al societăţii cu profil turistic Bucovina - Club de Munte (BCM) a decis, în şedinţa din data de 18 august, achiziţia de către companie a 890.000 de obligaţiuni, în valoare totală de 2,22 milioane de lei, emise de producătorul de materiale de construcţi Firos, se arată în raportul companiei publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Conform notificării, Bucovina - Club de Munte a subscris ieri 680.000 de obligaţiuni, în valoare de 1,7 milioane de lei, restul de 210.000 de titluri, în valoare de 0,52 milioane de lei, urmând să fie subscrise în data de 27 august. Titlurile au o dobândă fixă de 4% pe an şi maturitatea de 36 de luni de la data subscrierii.

Fondurile rezultate că urmare a emisiunii de obligaţiuni vor fi folosite pentru asigurarea capitalului de lucru conform programului de activitate şi bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021, aprobat de acţionarii Firos. Împrumutul este garantat de către producătorul de materiale de construcţii printr-o ipotecă asupra imobilului societăţii din Bulevardul Timişoara, din Bucureşti, se arată în raportul de ieri de la BVB.

Tranzacţiile se fac în condiţiile în care, Bucovina - Club de Munte şi Firos sunt filiale ale SIF Muntenia (SIF4).

Anul trecut, Firos a avut o cifră de afaceri de 61,7 milioane de lei, cu 2% peste cea din 2019, în timp ce profit net s-a ridicat la 6,23 milioane de lei, în creştere cu 30% pentru aceeaşi perioadă de raportare, conform raportului semestrial al SIF Muntenia.

Bucovina - Club de Munte, companie al cărei principal activ este Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului, a raportat, pentru primul trimestru al anului, un profit net de circa 0,17 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,63 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie 2020, câştigul provenind din reevaluarea activelor financiare la valoarea justă prin profit sau pierdere. La data de 30 martie a acestui an, compania cu profil turistic avea depozite la bănci de 6,17 milioane de lei, conform ultimului său raport trimestrial.

Evaluarea bursieră a Bucovina - Club de Munte se ridică la circa 14 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Maine o sa cumpere actiunile sifurilor 1, 4 si imobiliare, cum altfel sa le reduca discountul de tranzactionare fata de un VUAN umflat prin tranzactii cel putin dubioase?

    1. Exact,asta am spus si eu de mult timp.

    Ce treaba are un hotel cu cei de la materiale de constructii? Suna ca si cum proprietarul final (adica SIF4) doar muta banii dintr-un buzunar in altul ceea ce pune intrebari asupra independentei juridice si administrative a celor 2 firmei mai mici. Casa Bucovina e listata pe bursa separat!

    Foarte ciudat. 

    1. Mai bine lua TS listate, care au si dobanda mai mare, sunt mai lichide si mai sigure decat obligatuiunile Firos. Pe o piata concurentiala, Firos nici in Euro nu se poate imprumuta la 4%, dar in lei. Ar fi tb sa fie cel putin dubla.

      Se numeste cash pooling varianta de Dambovita,cladirea de pe Splai.Se muta banii pe alte criterii,ca doar nu te astepti de la astia la criterii financiare,de piata.

      Parca nu de mult a aparut si la noi conceptul de prevalenta economicului asupra juridicului.

      Mi se pare ca aceste 2 mini-firme nu ar trebui sa existe, sunt in fapt SIF4. 

    asta e model de la Sif 1.

    1. dar e posibil sa fie "patent" sif1. Astionarii majoritari de la SCD si PTR foloseau porcoaiele de bani pe care le aveau cele doua firme dupa bunul plac. Aici inca se mai incearca o tenta de legalitate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb