Bucura-Oprescu: "România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European"

T.B.
Macroeconomie / 28 noiembrie 2023

Bucura-Oprescu: "România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European"

Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune, însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul acestui sistem, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO), potrivit agerpres.ro.

Conform sursei menţionate, în viziunea reprezentantei României, investiţiile sociale bine fundamentate aduc creştere economică şi productivitate, contribuind la o viaţă mai bună pentru români şi la mărirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii.

Bucura Oprescu a adăugat, conform agerpres, "Este nevoie însă de o definire mai clară a investiţiilor sociale, cu luarea în considerare a specificităţilor naţionale în procesul de evaluare a rezultatelor previzionate, precum şi standarde şi metodologii comune la nivelul Uniunii Europene. România implementează reformele şi investiţiile prevăzute în PNRR privind provocările privind problemele sociale şi de ocupare. Am demarat reforma sistemului de asistenţă socială pentru a reduce riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile şi pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale. Politicile implementate la nivel naţional trebuie să asigure accesul la programe de formare de lungă durată, suport pentru ocuparea forţei de muncă, integrarea persoanelor vulnerabile şi cu dizabilităţi pe piaţa muncii, dar şi asigurarea unor servicii de asistenţă adecvate de lungă durată pentru vârstnici şi persoanele cu dizabilităţi. În opinia noastră, Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune. Însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European. Considerăm că se impun analize privind toate implicaţiile posibile, în special cele legate de dificultăţi de ordin administrativ, dar şi de suprapunere cu instrumente de monitorizare şi raportare deja existente la nivelul UE şi la nivel naţional", a spus Bucura-Oprescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb