Buget local estimat la 1,24 miliarde euro pentru Primaria Capitalei în 2018

D.I
Miscellanea / 27 ianuarie 2018

Buget local estimat la 1,24 miliarde euro pentru Primaria Capitalei în 2018

Primaria Capitalei a pus în această dimineaţă in dezbatere publică bugetul pe anul 2018, conform unui document prezentat pe site-ul instituţiei.

Din această suma, 231 milioane euro sunt propuşi pentru investiţiile în infrastructură, 100 milioane de euro pentru investiţiile în sănătate, 32 milioane de euro pentru achiziţia de autobuze, troleibuze şi tramvaie, în măsură în care se vor finaliza procedurile de achiziţie, 103 milioane euro pentru subvenţia RATB, 86 milioane de euro subvenţia RADET. Pentru teatre, muzee şi alte instituţii de cultură - bugetul propus pentru acest an este de peste 76 milioane euro.

Din această suma, 231 milioane euro sunt propuşi pentru investiţiile în infrastructură, 100 milioane de euro pentru investiţiile în sănătate, 32 milioane de euro pentru achiziţia de autobuze, troleibuze şi tramvaie, în măsură în care se vor finaliza procedurile de achiziţie, 103 milioane euro pentru subvenţia RATB, 86 milioane de euro subvenţia RADET. Pentru teatre, muzee şi alte instituţii de cultură - bugetul propus pentru acest an este de peste 76 milioane euro.

Pentru achiziţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale se propune alocarea a 15 milioane euro, studii tehnice şi consultanţă pentru realizarea unui acvariu public cu centru de cercetare - 151.000 euro, studii şi consultanţă pentru realizarea unui parc de distracţii şi agrement - concesiune lucrări - 151.000 euro.

Infrastructura rutieră şi fluidizarea traficului vor avea alocate 231 milioane euro, distribuite astfel:

1. Lucrări în continuare:

- Modernizare Piaţă Eroii Revoluţiei şi Pasaj Pietonal - după aproape zece ani în care proiectul a fost blocat, s-a semnat anul trecut un nou contract pentru finalizarea lucrărilor sistate în 2008. Bugetul propus pentru acest an este de 1.7 milioane euro

- Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu- lucrarea este aproape finalizată. Buget propus 2018 - 4,3 milioane euro.

- Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - bugetul propus 2018- 17.8 milioane euro. Reprezentanţii primăriei Capitalei promit că Nodul Virtuţii va fi finalizat în acest an.

- Supralargire Fabrică de Glucoză - Bugetul propus 2018 - 4,7 milioane euro . S-a finalizat proiectul tehnic, urmează să înceapă lucrările în 2018, promit reprezentanţii Primăriei Capitalei. Anul trecut am finalizat exproprierile pentru întreagă lucrare.

- Park and Rîde-ul de la Cora Pantelimon, cu o capacitate de 500 de locuri, pentru care s-a aprobat PUZ-ul la începutul aceşti an - buget propus 2018- 15 milioane euro.

- Parcarea Sos. Iancului, cu o capacitate de 200 de locuri - bugetul propus 2,5 milioane euro.

2. Studii de fezabilitate şi etape premergătoare demarării lucrărilor şi lucrări noi:

- Modernizare sistem rutier şi linii de tramvai pe bulevardul Vasile Milea. Buget propus pentru studiul de fezabilitate este de 37.000 euro

- Reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai Bdul Dimitrie Pompei şi str. Barbu Văcărescu: Primăria a făcut studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici sunt aprobaţi în CGMB, urmează demararea procedurilor pentru atribuirea contractului de execuţie.

- Penetraţie Prelungirea Ghencea Domneşti - "Se reface studiul de fezabilitate întrucât proiectul trebuie revizuit, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care propune construirea liniei de tramvai şi a unui nod intermodal în zona pasajului pe care îl construieşte Ministerul Transporturilor. Bugetul alocat este de 200.000 euro", se arată într-o prezentare a bugetului făcută de Primăria Capitalei.

3. Investiţii RATB

- Înnoire parc auto RATB: Buget propus pentru acest an, pentru achiziţia a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi 42 autobuze electrice ¬ aproximativ 32 milioane euro.

- Investiţii derulate de RATB - 43 milioane euro;

- Subvenţie acordată RATB - 103 milioane euro.

De asemenea, se propune alocarea a 56 de milioane de euro- pentru îmbunătăţirea sistemului rutier, semaforizare inteligenţă, managementul traficului.

Totodată, Municipalitatea vrea sa demareze 14 proiecte de construire de parcari subterane si supraterane, suma alocată pentru început fiind de aproximativ 11 milioane de euro.

În ceea ce priveşte siguranţa clădirilor, Primăria Capitalei îşi propune să demareze/finalizeze lucrările de consolidare la la 86 de imobile cu risc seismic, bugetul propus fiind de aproximativ aproximativ 10 milioane euro. Dintre acestea, efectiv, lucrările vor începe la 33 de clădiri, restul fiind studii de fezabilitate şi expertize. "Aceste fonduri vor fi fi utilizate pentru continuarea lucrărilor la cele 4 imobile aflate în execuţie, pentru lucrările la alte 29 de imobile la care lucrările vor începe în perioada următoare, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de imobile şi expertizarea a altor 24 de imobile", explică reprezentanţii municipalităţii.

În domeniul sănătăţii, Primăria Capitalei propune alocarea, pentru cele 19 spitale pe care le administrează, sumei de 111 milioane de euro. Suma alocată ASSMB este destinată atât reabilitării şi modernizării spitalelor actuale cât şi demarării unor noi proiecte, după cum urmează:

- Pentru finalizarea spitalelor Foişor - 17.115.000 euro şi pentru spitalul Victor Gomoiu - 9,4 milioane euro;

- Investiţii noi în valoare de 2.655.000 euro pentru:

- Modernizarea Corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş,

- construcţie clădire nouă pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Clinic Cantacuzino,

- extindere la Spitalul Clinic Malaxa, modernizare pentru 3 pavilioane la Spitalul Clinic Obregia,

- construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie laSpitalul Sf. Luca;

- Suma de 790.000 euro pentru studii de fezabilitate în vederea realizării staţiilor de epurare pentru toate spitalele ASSMB şi expertize tehnice/seismice pentru spitalele care nu au beneficiat încă de această expertiză;

- Suma de 42.113.000 euro pentru dotări spitale cu echipamente şi aparatură medicală;

- aproximativ 215.000 euro pentru studii de fezabilitate în vederea construirii Spitalului Metropolitan (în zona de nord) şi a altei unităţi medicale în zona de vest (în sectorul 6);

- Suma de 670.000 euro pentru Maternitatea Bucur. În acest an, Municipalitatea îşi propune să reabiliteze corpurile A şi B ale acestei unităţi medicale.

- 680.000 euro pentru expertizarea şi întocmirea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru 20 de policlinici;

- 416.000 euro destinaţi medicamentelor şi materialelor sanitare pentrucabinetele din reţeaua şcolară.

De asemenea, Municipalitatea a prevăzut în bugetul pentru anul 2018 suma de aproximativ 10 milioane de euro pentru achiziţia a 106 ambulanţe.

În cele din urmă, bugetul propus de executivul PMB pentru anul 2018, pentru asistenţă socială şi stimulente, este cel mai mare din ultimii ani, valoarea acestuia atingând în acest an aproape 113 milioane euro. Din această sumă, D.G.A.S.M.B propune alocarea pentru anul acesta, pentru plata stimulentelor, aproape 84 de milioane de euro, iar Centrul de Tineret a alocat încă 3 milioane de euro că stimulente finanicare pentru constituirea familiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb