Bugetul pentru e-Guvernare, depăşit de patru ori de proiectele depuse

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 decembrie 2008

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a anunţat, ieri, că suma totală a proiectelor depuse depăşeşte bugetul alocat apelurilor de proiecte, încheiate în data de 28 noiembrie, pentru Domeniul Major de Intervenţie 2 " Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne ", Axa Prioritară III a Programului Operaţional Sectorial (POS) "Creşterea Competitivităţii Economice". Pentru operaţiunea 1 "Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", s-au înscris on-line 117 proiecte în valoare de peste 400.000.000 de lei. Valoarea totală a acestora depăşeşte de aproape patru ori totalul bugetului dedicat acestui apel, în valoare de 105.000.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, cele mai interesate de această operaţiune au fost instituţiile publice din regiunea Nord - Vest, care au depus un număr de 28 de proiecte, în timp ce instituţiile din regiunea Sud -Vest au depus doar şapte proiecte.

Pentru operaţiunea 4 "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", s-au înscris on-line proiecte în valoare de 82.099.041 de lei, depăşind bugetul total alocat acestui apel de proiecte în valoare de 71.000.000 de lei. Toate instituţiile care au aplicat la această operaţiune sunt din Bucureşti. Prin finanţările acordate în cadrul acestei operaţiuni, se va urmări dezvoltarea de sisteme naţionale informatice pentru gestionarea activităţilor legate de sănătate, colectarea şi procesarea de informaţii din surse complementare, cu scopul de a fi folosite, analizate, interpretate şi utilizate atât de către profesioniştii din sistemul de sănătate cât şi de către public.

În luna decembrie, se vor închide patru apeluri de proiecte. Două dintre ele sunt pentru operaţiunile Domeniului Major de Intervenţie 3 "Dezvoltarea E-Economiei". Aceste apeluri se vor încheia în data de 12 decembrie, iar beneficiarii sunt IMM-urile. În data de 15 decembrie, se vor încheia şi apelurile de proiecte pentru Domeniul Major de Intervenţie 1, operaţiunea 1.4 "Sus-ţinerea conectării unităţilor şcolare la internet prin conexiuni broadband" şi Domeniul Major de Intervenţie 2, operaţiunea 3 "Susţinerea implementării de aplicaţii de e-educaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb