Build21 deschide prima rundă de finanţare pentru investitorii care vor să participe la profitul a 21 de proiecte imobiliare

R.S.
Companii / 25 septembrie

Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu

Build21, compania de real estate care foloseşte principii şi infrastructură blockchain, a dat startul primei runde de finanţare pe 24 septembrie, pentru a aduna comunitatea de investitori interesaţi să investească în cele 21 de proiecte imobiliare pe care le va construi, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Build21 va dezvolta 21 de proiecte rezidenţiale built-to-sell, în zonele urbane din România, concepute pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii celor care locuiesc în ele, potrivit comunicatului.

"Ne dorim alături de noi în cele 21 de proiecte o comunitate cât mai mare de investitori de retail, care să susţină misiunea noastră, să aibă putere de decizie în proiectele noastre şi care să se bucure de randamente foarte bune. Pentru ei am creat ecosistemul Build21, cea mai bună opţiune de investiţie în real estate pentru investitorii de retail din România. Cu Build21, nu ai nevoie de milioane de lei sau de euro ca să investeşti în real estate", declară Ing. Adrian Vasilescu, CEO şi Cofondator Build21.

Compania a ales să folosească tehnologia blockchain pentru a gestiona o comunitate mare de investitori care se pot astfel implica în dezvoltarea proiectelor Build21 prin finanţare, vot, sugestii şi propuneri. Pentru aceasta, compania a dezvoltat împreună cu unii dintre cei mai buni consultanţi din piaţă un cadru legal şi tehnologic unic. Acesta este aliniat la reglementările actuale din România şi din Uniunea Europeană şi utilizează tehnologia blockchain pentru a face investiţiile în imobiliare accesibile, legale, transparente şi profitabile şi pentru a asigura lichiditate investitorilor de retail.

Cele 21 de proiecte imobiliare vor fi dezvoltate în maxim 16 ani şi vor avea o suprafaţă medie de 10.000 mp construiţi. Acestea vor fi finanţate printr-un mix dintre: comunitatea de investitori care acum se constituie, vânzările proprietăţilor din proiecte (pre-sales) şi finanţare bancară.

Pentru fiecare proiect dezvoltat, Build21 va crea o companie dedicată (SPV - special purpose vehicle), conform practicilor din industria de real estate. Build21 va începe construcţia primului proiect în 2025.

"Investitorii din comunitatea noastră pot alege să investească în unul, mai multe sau toate cele 21 de proiecte pe care le vom dezvolta. Investind într-o dezvoltare imobiliară Build21 te asociezi cu compania noastră care construieşte acel proiect şi ai prioritate la profitul generat de proiect chiar înaintea acţionarilor Build21. Fiecare proiect Build21 va avea un randament estimat al investiţiei de minim 40% în termen de 2-3 ani de la finalizarea rundei de finanţare.", a mai spus Ing. Adrian Vasilescu, CEO şi Cofondator Build21, se menţionează în comunicat.

În 24 septembrie, Build21 deschide porţile investitorilor odată cu primă rundă de finanţare care are loc pe blockchainul românesc MultiversX şi utilizează launchpadul BHero de pe acelaşi blockchain.

Această rundă se va încheia cel târziu la 15 decembrie şi vizează investiţii de peste 1 milion de euro. Compania va utiliza fondurile pentru dezvoltarea cadrului juridic şi legal şi a soluţiilor software necesare pentru a permite investitorilor de retail să investească în proiectele imobiliare Build21.

În cadrul acestei runde, investitorii pot achiziţiona NFT-uri din colecţia Build21 Helmets. Aceste NFT-uri oferă investitorilor acces exclusiv la comunitatea de investitori, precum şi alte beneficii şi avantaje. Acestea includ prioritatea la investiţiile în toate cele 21 de proiecte imobiliare, drept de vot pentru decizii semnificative referitoare la proiecte, şansa de a obţine discounturi la proprietăţile construite de Build21, acces la evenimente şi multe altele.

Colecţia Build21 Helmets include 12.000 de tokeni nefungibili (NFT).

5.000 dintre aceştia, în valoare de 1.090.000 de euro, sunt puşi la vânzare în cadrul actualei oferte în două etape:

Etapa 1, care a început pe 24 septembrie: sunt puse la vânzare 2.000 de NFT-uri, la o valoare nominală de 200 de euro. Etapa se încheie odată cu vânzarea tuturor celor 2.000 de NFT-uri sau cel târziu la 31 octombrie.

Etapa 2: vor fi puse în vânzare 3.000 de NFT-uri la o valoare nominală de 230 de euro. Această etapă va fi deschisă doar dacă sunt vândute toate NFT-urile disponibile în etapa anterioară şi se încheie cel târziu la 15 decembrie, se precizează în comunicat.

În cazul în care nu vor fi vândute toate cele 2.000 de NFT-uri disponbile în prima etapă, compania va rambursa fondurile cumpărătorilor şi nu va deschide cea de-a doua etapă.

NFT-urile pot fi cumpărate în monede fiduciare: RON, euro şi USD sau în stablecoin: USDC.

Build21 este un start-up de real estate fondat de Ing. Adrian Vasilescu, care are 15 ani de antreprenoriat în domeniu şi peste 3 milioane de mp daţi în folosinţă în România, Germania şi Elveţia, şi de Raluca Negrea, care a fondat şi condus mai multe companii de tehnologie şi de comunicare şi are experienţă în lucrul cu investitorii.

Celor doi confondatori li s-a alăturat o echipă de profesionişti şi advisori de top în domeniile real estate, tehnologie, juridic, şi marketing. În plus, Build21 are deja susţinerea unei comunităţi de experţi formată din unii dintre cei mai buni arhitecţi şi ingineri structurişti din ţara noastră: Prof. dr. arh. Horia Moldovan, Arh. Irina Meliţă, Arh. Eliza Yokina, Arh. Daniel Popescu, Conf. Dr. Arh. Ştefan Simion, Arh. Adrian Soare şi Ing. Horia Mihnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb