Potrivit unui comunicat la redacţie, în dosarul Nordis, cu 750 de litigii, există riscul ca şi alte firme din grup să aibă acelaşi parcurs ca şi Nordis Management care a intrat deja în insolvenţă.
De altfel, este important de precizat că nu există nicio garanţie cu privire la recuperarea prejudiciilor, la acest moment fiind imposibil de ştiut care sunt, de fapt, datoriile Nordis Management S.R.L., explică societatea de avocatură Buju Stanciu & Asociaţii. Chiar şi în contextul în care toate proiecte ar fi reluate, este imposibil de determinat dacă s-ar putea ajunge la finalizarea lucrărilor şi predarea apartamentelor promise.
Scena pieţei imobiliare din România se confruntă cu, poate, cel mai mare scandal din imobiliare din ultimii 10 ani: Nordis Management S.R.L., principala societate din grupul Nordis a intrat în insolvenţă.
Pentru moment cererile de deschidere a procedurii insolvenţei cu privire la alte companii ale grupului au fost respinse, niciun client nu a avut certitudinea că Nordis Management va intra în
insolvenţă.
Cu toate acestea, în data de 7 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă stabilindu-se termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă.
Majoritatea persoanelor păgubite vor dori, cel mai probabil, să fie puse în posesia imobilelor pentru care au achitat avansuri substanţiale. Totuşi, această opţiune nu este echivalentă cu lipsa înscrierii în tabelul creditorilor.
Pentru siguranţă, este necesar ca orice promitent-cumpărător să se înscrie la masa credală a Nordis Management S.R.L. cu sumele reprezentând avansul plus penalităţile prevăzute de către contract.
Deşi fără o declaraţie de rezoluţiune din partea promitentului-cumpărător, Nordis nu este încă obligată să restituie sumele menţionate. Creanţa faţă de cumpărător există sub condiţie suspensivă, explică avocaţii.
Nu există nicio garanţie cu privire la recuperarea prejudiciilor, la acest moment fiind imposibil de ştiut care sunt, de fapt, datoriile Nordis Management S.R.L. Chiar şi în contextul în care toate proiecte ar fi reluate, este imposibil de determinat dacă s-ar putea ajunge la finalizarea lucrărilor şi predarea apartamentelor promise.
Aşadar, indiferent dacă există intenţia de a aştepta o revigorare a grupului Nordis cu speranţa că imobilele vor fi predate într-un final sau se doreşte recuperarea avansului plătit împreună cu
eventuale penalităţi, data de 21 noiembrie trebuie să fie data la care toţi clienţii Nordis îşi exprima opţiunea, se arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2024, 14:21)
Avocații și notarii care puneau umărul la vânzările penale nu au nici o responsabilitate?
La ce ne mai trebuie notari dacă ei parafează același contract cu 100 de persoane?
2. Fără comentarii
(mesaj trimis de Vuvuruza în data de 11.10.2024, 01:02)
Vai de noi