Buju Stanciu & Asociaţii: În cazul Nordis, nu este nicio garanţie cu privire la recuperarea prejudiciilor

A.D.
Comunicate de presă / 10 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Potrivit unui comunicat la redacţie, în dosarul Nordis, cu 750 de litigii, există riscul ca şi alte firme din grup să aibă acelaşi parcurs ca şi Nordis Management care a intrat deja în insolvenţă.

De altfel, este important de precizat că nu există nicio garanţie cu privire la recuperarea prejudiciilor, la acest moment fiind imposibil de ştiut care sunt, de fapt, datoriile Nordis Management S.R.L., explică societatea de avocatură Buju Stanciu & Asociaţii. Chiar şi în contextul în care toate proiecte ar fi reluate, este imposibil de determinat dacă s-ar putea ajunge la finalizarea lucrărilor şi predarea apartamentelor promise.

Scena pieţei imobiliare din România se confruntă cu, poate, cel mai mare scandal din imobiliare din ultimii 10 ani: Nordis Management S.R.L., principala societate din grupul Nordis a intrat în insolvenţă.

Pentru moment cererile de deschidere a procedurii insolvenţei cu privire la alte companii ale grupului au fost respinse, niciun client nu a avut certitudinea că Nordis Management va intra în

insolvenţă.

Cu toate acestea, în data de 7 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă stabilindu-se termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă.

Majoritatea persoanelor păgubite vor dori, cel mai probabil, să fie puse în posesia imobilelor pentru care au achitat avansuri substanţiale. Totuşi, această opţiune nu este echivalentă cu lipsa înscrierii în tabelul creditorilor.

Pentru siguranţă, este necesar ca orice promitent-cumpărător să se înscrie la masa credală a Nordis Management S.R.L. cu sumele reprezentând avansul plus penalităţile prevăzute de către contract.

Deşi fără o declaraţie de rezoluţiune din partea promitentului-cumpărător, Nordis nu este încă obligată să restituie sumele menţionate. Creanţa faţă de cumpărător există sub condiţie suspensivă, explică avocaţii.

Nu există nicio garanţie cu privire la recuperarea prejudiciilor, la acest moment fiind imposibil de ştiut care sunt, de fapt, datoriile Nordis Management S.R.L. Chiar şi în contextul în care toate proiecte ar fi reluate, este imposibil de determinat dacă s-ar putea ajunge la finalizarea lucrărilor şi predarea apartamentelor promise.

Aşadar, indiferent dacă există intenţia de a aştepta o revigorare a grupului Nordis cu speranţa că imobilele vor fi predate într-un final sau se doreşte recuperarea avansului plătit împreună cu

eventuale penalităţi, data de 21 noiembrie trebuie să fie data la care toţi clienţii Nordis îşi exprima opţiunea, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Avocații și notarii care puneau umărul la vânzările penale nu au nici o responsabilitate?

    La ce ne mai trebuie notari dacă ei parafează același contract cu 100 de persoane? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb