Bulgaria denunţă "standarde duble" folosite de producătorii de alimente din Europa Occidentală

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iunie 2017

Bulgaria a descoperit că produsele alimentare vândute pe teritoriul său de companiile de multinaţionale conţin ingrediente diferite faţă de cele comercializate în Austria şi Germania şi va solicita UE să rezolve aceste "standarde duble", transmite Reuters, potrivit Agerpres .

Testele de laborator au arătat că există 31 de ingrediente diferite în şapte dintre cele 31 de produse alimentare vândute de companiile de multinaţionale în Bulgaria, le-a declarat jurnaliştilor ministrul Agriculturii, Rumen Porozhanov. Experţii au descoperit că 16 produse erau vândute la preţuri mai ridicate în Bulgaria, a adăugat Porozhanov.

"Cu siguranţă aceste date ne provoacă îngrijorare. Standardele duble sunt o realitate", a afirmat ministrul Agriculturii, fără a preciza produsele sau companiile implicate.

Cele patru state din Grupul Vişegrad - Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia - au anunţat o iniţiativă ce prevede elaborarea unor reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în Uniunea Europeană, pentru ca firmele să nu mai folosească ingrediente de calitate inferioară în produsele destinate vânzării în Europa Centrală şi de Est (CEE) comparativ cu cele folosite pentru producerea bunurilor vândute sub branduri identice în Europa Occidentală.

Grupul V4 va cere Comisiei Europene (CE) să elaboreze reglementări care să sancţioneze companiile pentru deficienţe de calitate. Rumen Porozhanov a anunţat că Sofia se va alătura iniţiativei statelor din Grupul Vişegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în Uniunea Europeană, pentru ca firmele să nu mai vândă în Europa de Est produse de calitate inferioară celor comercializate în Europa Occidentală

Porozhanov a adăugat că rezultatele testelor efectuate în Bulgaria vor fi trimise la Bruxelles, la Vera Jourova, comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb