ZIARUL BURSA

30 iunie 2017
Ediţia din 20.12.2024
Schimbăm Guvern şi program de guvernare, dar nu pe Dragnea

Schimbăm Guvern şi program de guvernare, dar nu pe Dragnea

Politică / 30 iunie 2017

Liviu Dragnea "s-a jurat", în decembrie 2016, pe programul electoral, devenit, apoi, program de guvernare şi "biblie PSD": el a garantat , într-o emisiune TV, că îl va respecta sau va răspunde cu funcţia.

Liviu Dragnea nu a respectat programul electoral.

Liviu Dragnea nu a răspuns cu funcţia, ci a schimbat Guvernul.

Odată cu Guvernul, a înlocuit şi "biblia PSD".

Noile propuneri PSD, publicate în noaptea de dinaintea învestirii, au bulversat mediul de afaceri.

Toate firmele din România vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit, care va dispărea, prevede noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE.

De asemenea, conform noii propuneri, nivelul salariului minim brut în România, în următorii trei ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020, iar pentru cei cu studii superioare va fi de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 şi 3.000 lei în 2020.

Codul economic, amânat un an

Codul economic, amânat un an

Politică / 30 iunie 2017

Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE, redactat odată cu formarea noului guvern condus de Mihai Tudose, conţine noutăţi majore comparativ cu programul de guvernare realizat pentru guvernul Grindeanu.

Nou fond de dezvoltare al statului, pe lângă cel propus iniţial

Politică / 30 iunie 2017

Principala măsură pentru stimularea investiţiilor publice prevăzută în programul iniţial de guvernare era crearea unui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a cărui valoare va depăşi 10 miliarde euro la orizontul anului 2020.

"Impozitul pe cifra de afaceri - uşor de conceput, de calculat şi de administrat"

CONSILIERUL PREZIDENŢIAL COSMIN MARINESCU, ÎNTR-UN INTERVIU PENTRU ZIARUL BURSA, ÎN 2013: "Impozitul pe cifra de afaceri - uşor de conceput, de calculat şi de administrat"

A.S.Politică / 30 iunie 2017

Un impozit elementar de 1-2% asupra cifrei de afaceri sau chiar în regim regresiv reprezintă o formă de impozitare infinit mai simplă de aplicat şi administrat decât impozitul pe profit şi ar fi mult mai prietenoasă pentru mediul de afaceri, a declarat, în anul 2013, într-un interviu acordat ziarului BURSA, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, care susţine că prin această măsură s-ar reduce costurile administrative şi de conformare.

Gelu Diaconu: "Noul program de guvernare dinamitează sistemul fiscal"

Gelu Diaconu: "Noul program de guvernare dinamitează sistemul fiscal"

Politică / 30 iunie 2017

Până în ianuarie anul acesta, România era un stat predictibil, cu o creştere economică şi echilibru bugetar sustenabil, ne-a declarat domnul Gelu Diaconu, fost şef al ANAF, adăugând: "A trebuit să vină o gaşcă de incompetenţi populişti, să-şi plaseze cozile de topor în toate funcţiile publice, inclusiv sau mai ales la ANAF, şi să bulverseze mediul de afaceri şi stabilitatea bugetară.

"Şoc şi groază": opoziţia acuză noul guvern că este prea ...monden

"Şoc şi groază": opoziţia acuză noul guvern că este prea ...monden

O.D.Politică / 30 iunie 2017

Cabinetul Tudose a reuşit să stârnească mai multă rumoare decât precedentul, deşi în linii mari ideile de guvernare sunt aceleaşi şi în bună măsură şi oamenii care îl alcătuiesc. Opoziţia, nu doar aceea parlamentară, acuză noua echipă de la Palatul Victoria că este prea ...mondenă, în special noii veniţi.

"Unele multinaţionale ar putea să nu vadă cu ochi buni trecerea la impozitul progresiv pe cifra de afaceri"

ANALIŞTII ECONOMICI: "Unele multinaţionale ar putea să nu vadă cu ochi buni trecerea la impozitul progresiv pe cifra de afaceri"

A.S.Politică / 30 iunie 2017

Măsura renunţării la impozitul pe profit şi trecerea la impozitul progresiv pe cifra de afaceri pot fi măsuri bune, pe de o parte, în sensul că ar putea să aducă venituri la buget de acolo de unde nu veneau înainte, pentru că erau ascunse profiturile, dar în acelaşi timp s-ar putea ca unele companii multinaţionale să nu vadă cu ochi buni această măsură şi treptat-treptat să plece din România, potrivit analiştilor economici.

Saxo Bank: "Contribuabilii europeni sunt cei care plătesc salvarea băncilor italiene, din nou"

DEŞI S-A PUS PROBLEMA CA DEŢINĂTORII DE OBLIGAŢIUNI SĂ SUPORTE PIERDERI, Saxo Bank: "Contribuabilii europeni sunt cei care plătesc salvarea băncilor italiene, din nou"

A.A.Internaţional / 30 iunie 2017

Deşi implicarea profundă a guvernului după criză a fost, fără îndoială, motivul pentru care sistemul financiar s-a menţinut la suprafaţă, acesta a fost şi motivul unei critici intense din mai multe părţi, notează Michael Boye, Fixed Income trader, Saxo Bank, într-o analiză, după ce Italia a permis Băncii Intesa Sanpaolo să cumpere băncile cu probleme Banco Popolare di Vicenza şi activele Veneto Banca.

Apariţia FSDI ar grăbi listarea Hidroelectrica

Apariţia FSDI ar grăbi listarea Hidroelectrica

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 30 iunie 2017

Unul dintre principalele reproşuri la adresa fostului premier Grindeanu era că a întârziat apariţia FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii). Cum noua propunere de premier este chiar fostul ministru al economiei care se ocupase de pregătirea înfiinţării acestuia sunt toate motivele să credem că apariţia FSDI intră pe "repede înainte".

Rădăcinile amare ale unui monumental eşec politic

Cornel CodiţăEditorial / 30 iunie 2017

Cornel Codiţă

Eşecul imediat este acela al alcătuirii unei echipe de guvernare. Deşi a trecut o jumătate de an şi mai bine de la "victoria" electorală care i-a dat puteri aproape absolute în Parlament şi în politica din România, PSD-ul este incapabil să alcătuiască o garnitură credibilă, prim-ministru, miniştri, guvern, care să se exprime coerent, să facă ceva pentru credibilitatea partidului şi, mai ales, în beneficiul comunităţilor şi al oamenilor pe care, pentru economia exprimării îi desemnăm sub un singur nume colectiv, România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Vânzările Romaqua Group au crescut cu aproape 10%, anul acesta

Vânzările Romaqua Group au crescut cu aproape 10%, anul acesta

Ramona RaduCompanii / 30 iunie 2017

Vânzările Romaqua Group au crescut cu aproximativ 10% în primele şase luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Radu Lăzăroiu, directorul general al Romaqua Group, adăugând că brandurile...

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo