DUPĂ CE AU TRECUT TESTELE DE STRES Marile bănci din SUA cresc dividendele

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 iunie 2017

Marile bănci din SUA cresc dividendele

Băncile majore din Statele Unite au anunţat, după ce au trecut testele de stres derulate de Federal Reserve (Fed - banca centrală), că vor creşte dividendele, ceea ce a dus la avansul cotaţiilor acestora pe piaţa americană.

Zilele trecute, "JPMorgan Chase & Co.", "Citigroup" Inc. şi "Bank of America" Corp. au anunţat planuri de majorare a dividendelor şi de răscumpărări de acţiuni peste aşteptările analiştilor, după ce fiecare dintre aceste instituţii financiare a trecut testele anuale de stres pentru prima oară de când Fed a început să le verifice după criza financiară din 2008.

"JPMorgan", cea mai mare bancă americană, majorează dividendele trimestriale cu 12% şi ar putea suplimenta programul de răscumpare de acţiuni pentru următoarele 12 luni cu circa 90% faţă de anul trecut, la 19,4 miliarde de dolari. În acelaşi timp, "Citigroup" intenţionează să dubleze dividendele şi ar putea răscumpăra acţiuni de până la 15,6 miliarde de dolari. "Bank of America" a crescut dividendele cu 60% şi răscumpără titluri de până la 12 miliarde de dolari.

În urma anunţurilor făcute de bănci în privinţa creşterii dividendelor, acţiunile acestora au crecut semnificativ miercuri, la Bursa din New York, avansul continuând şi ieri. Cele mai mari bănci americane au câştigat, per ansamblu, mai bine de 40 de miliarde de dolari capitalizare de piaţă după anunţul privind majorarea dividendelor, potrivit Bloomberg.

Conform unui oficial Fed, băncile americane sunt aşteptate să distribuie aproape 100% din câştigurilor lor, în următoarele patru trimestre, cu mult mai mult decât în anul anterior. Analiştii intervievaţi de Bloomberg estimau, în medie, că băncile care au participat la testele de stres vor acorda dividende în proporţie de 86% din câştig.

Testele Fed mai arată că autorităţile de reglementare ar putea avea spaţiu de relaxare a reglementărilor, după ani de zile în care au obligat băncile să-şi limiteze riscurile asumate şi să întărească sistemele de control intern, condiţii care le-au afectat veniturile şi le-au sporit costurile.

Sectorul financiar din SUA aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să relaxeze normele privind supravegherea bancară, prin numirea în board-ul Fed a unor persoane mai apropiate mediului de afaceri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb