Preţul zahărului brut urcă, în aşteptarea datelor privind recolta din Brazila

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iunie 2017

Preţul zahărului brut urcă, în aşteptarea datelor privind recolta din Brazila

Cotaţia este cu 30% mai mică decât în urmă cu un an

Preţul futures al zahărului brut a urcat ieri, pe piaţa din SUA, lăsând în urmă nivelul minim al ultimelor 16 luni, consemnat în sesiunea anterioară, în condiţiile în care investitorii aşteptau datele privind ritmul de recoltare din regiunea de centru-sud a Braziliei (cea mai importantă).

Conform Reuters, dealerii spun că piaţa aşteaptă publicarea, la finele acestei săptămâni, a cifrelor din prima parte a lunii curente privind recolta de trestie de zahăr din regiunea mai sus menţionată.

Cotaţia zahărului brut cu livrare în octombrie a crescut cu 0,7% ieri, la ora 07.36, la ICE Futures din SUA, ajungând la 12,85 cenţi livra (o livră = aproximativ 500 de grame). Marţi, preţul scăzuse până la un minim de 12,78 cenţi livra - cel mai redus nivel din februarie 2016 până în prezent. Faţă de anul trecut, preţul zahărului este mai mic cu 30%.

Analiştii băncii olandeze ING susţin că datele care urmează să fie anunţate vor arăta o recoltă în creştere.

Antonio de Padua Rodrigues, director tehnic al grupului "Unica" din Brazilia, procesator de trestie de zahăr, afirma, săptămâna aceasta, că morile din regiunea de centru-sud a ţării au capacitatea să accelereze procesarea recoltei din prima jumătate a lunii iunie.

Conform spuselor lui Padua, morile din regiunea menţionată continuă să prioritizeze producţia de zahăr în defavoarea celei de etanol, ca să îşi onoreze contractele.

Potrivit "Unica", producţia de zahăr brut din regiunea de centru-sud a Braziliei a fost de 2,4 milioane de tone în prima jumătate a lunii iunie, cu 97,8% mai mare decât în acelaşi interval din 2016, în timp ce producţia de etanol a fost de 1,5 miliarde litri, în creştere cu 39,7%.

Padua afirmă, însă, că este posibilă majorarea producţiei de etanol peste o lună-două, dacă preţul zahărului rămâne la un nivel scăzut, iar biocombustibilul va oferi câştiguri mai mari.

Ţara cu cel mai mare consum de zahăr din lume, India, ar putea să-şi accelereze importurile de profil datorită declinului preţurilor de pe piaţa internaţională şi a aprecierii monedei sale, rupia, spun surse din industria zahărului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb