Bulgaria propune să fie construite cel puţin cinci poduri peste Dunăre

G.B
Internaţional / 28 martie 2022

Sursa foto: gov.ro/ https://gov.ro/fisiere/galerie_foto/1648470702original_image1.jpeg

Sursa foto: gov.ro/ https://gov.ro/fisiere/galerie_foto/1648470702original_image1.jpeg

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a discutat astăzi, la Sofia, cu omologul bulgar, Kiril Petkov, despre realizarea infrastructurii rutiere şi feroviare dintre ţara noastră şi Bulgaria, inclusiv despre propunerea părţii bulgare de realizare a cel puţin cinci poduri peste Dunăre, potrivit digi24.ro.

În prezent, există două poduri peste Dunăre între ţara noastră şi Bulgaria, cel de la Giurgiu-Ruse şi cel de la Calafat-Vidin.

"Am insistat, de asemenea, pe ceea ce înseamnă demararea procesului de dragare a fluviului Dunărea, astfel încât să putem asigura navigaţia pe tot parcursul anului", a spus premierul Ciucă prezentând un bilanţ al întrevederilor bilaterale pe care le-a avut astăzi, la Sofia, cu omologii din Bulgaria, Muntenegru şi Macedonia de Nord.

Nicolae Ciucă a menţionat că a discutat cu premierul bulgar şi despre solicitarea ţării noastre ca etnicii români care trăiesc în Bulgaria să poată să studieze în limba română.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, astăzi, la reuniunea şefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est, organizată la Sofia în contextul crizei provocate de Rusia în Ucraina.

"Europa trece astăzi prin cele mai complicate timpuri de la cel de-al Doilea Război Mondial odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Interconectorul Bulgaria - Grecia va fi finalizat în iunie

În acest context, securitatea şi independenţa energetică a reprezentat un subiect primordial pe agenda discuţiilor de la Sofia, atenţia îndreptându-se în special către interconectorul Bulgaria-Grecia.

Nicolae Ciucă spune că a discutat cu omologul bulgar, Kiril Petkov, despre modalitatea în care partea bulgară lucrează împreună cu partenerul grec la lucrările de finalizare a interconectorului dintre Bulgaria şi Grecia.

"Am primit garanţii că toate aceste lucrări se vor finaliza vara aceasta, în luna iunie, şi ulterior va urma procesul de teste, astfel încât în toamna acestui an să putem să beneficiem de tranzitul de gaz lichefiat, care poate fi alimentat în portul Alexandroupolis din Grecia", a anunţat Nicolae Ciucă. El a spus că a discutat cu Kiril Petkov şi despre "aspecte legate de ceea ce poate să însemne sporirea capacităţii de aprovizionare cu gaz pe conducta Transbalkan, oportunităţi care pot fi folosite nu numai pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru celelalte ţări din Europa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb