Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat marţi, după agresiunile la adresa jurnaliştilor de la protestul AUR din weekend, că în calitatea sa de parlamentar, se angajează să încerce să găsească soluţii, pentru ca jurnaliştii să fie protejaţi când îşi exercită meseria, potrivit News.ro.
"Dumneavoastră, ca jurnalişti, aţi fost ţinta unor atacuri agresive din partea unor oameni care vor să ne ducă spre Est şi care vor să nu mai fim o democraţie. Drept pentru care, în calitatea mea de parlamentar pe data aceasta, mă angajez să încerc să găsesc soluţii prin care dumneavoastră, în timpul serviciului, când vă exercitaţi meseria de jurnalist, să fiţi protejaţi în faţa celor care nu înţeleg importanţa muncii dumneavoastră, nu vă respectă şi mai mult decât atât, vă pun siguranţa în pericol", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
"Eu asta consider că nu este normal într-o democraţie", a completat Burduja.
Poliţia Capitalei a deschis o anchetă, duminică seară, după ce o maşină a B1 TV a fost vandalizată la protestul din Bucureşti, iar un operator a fost agresat. El a fost trântit la pământ şi a fost lovit cu pumnul în coaste. Echipa care filma coloana de manifestanţi a fost nevoită să se baricadeze în maşină.
De asemenea, o echipă a Digi 24 a fost ameninţată, fiind deschisă o anchetă şi în acest caz.
Liderul AUR, George Simion, a declarat, duminică seară, că mulţi dintre cei care au participat la mitingul din Capitală consideră că unele televiziuni mint şi dezinformează şi probabil din acest motiv au existat unele "derapaje" la adresa jurnaliştilor. Liderul AUR crede că oamenii care au avut astfel de derapaje trebuie "pedepsiţi exemplar", conform News.ro.