Burj Dubai - Cea mai înaltă clădire din lume va fi inaugurată luni

F.A.
Internaţional / 2 ianuarie 2010

Oficialităţile din Dubai vor inaugura, luni, cea mai înaltă clădire din lume, transmite FoxNews. Inaugurarea clădirii Burj Dubai are loc în contextul problemelor financiare cu care se confruntă emiratul, informează NewsIn.

Imobilul ce va fi inaugurat luni include 57 de lifturi, 1.044 de apartamente, 49 de etaje de birouri şi un hotel.

Clădirea, despre care se afirmă că a costat un miliard de dolari, poate fi văzută de la aproape 95 de kilometri distanţă.

FoxNews precizează că nu se cunoaşte încă înălţimea exactă a imobilului, unde încă se mai lucrează, însă compania Emaar, care a dezvoltat acest proiect, a afirmat că ea depăşeşte 804 metri.

"Credeam că va fi un pic mai înaltă decât actualul turn Taipei 101 (n.red. care are 509.2 m, incluzând antena). Compania Emaar ne-a cerut să mergem tot mai sus însă noi n-am ştiut cât de înaltă o putem face", a declarat Bill Baker, partener în firma Skidmore, Owings and Merrill (SOM), cea care a realizat designul clădirii. "Pe măsură ce mergeam mai sus şi mai sus, am descoperit că, prin acest proces, am fost capabili să atingem înălţimi mult mai mari decât ne-am imaginat vreodată", a completat arhitectul.

Construcţia imobilului a început la 21 septembrie 2004. Imobilul face parte dintr-un proiect în valoare de 20 de miliarde de dolari, denumit "Downtown Burj Dubai", situat în apropierea districtului financiar din emirat.

Inaugurarea clădirii Burj Dubai are loc în contextul problemelor financiare cu care se confruntă emiratul. Dubai World, un conglomerat deţinut de către stat, care are datorii de 59 miliarde de dolari, a solicitat la sfârşitul lunii noiembrie 2009 un moratoriu de şase luni pentru datoriile scadente. Autorităţile din Abu Dhabi au acordat ulterior conglomeratului Dubai World un ajutor de 10 miliarde de dolari, destinat plăţii unei obligaţiuni care ajunge la scadenţă luni şi susţinerii operaţiunilor companiei până în aprilie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb