BURSA CONSTRUCŢIILOR Clădirea Chrysler, un nou hotel în New York?

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii / 10 aprilie 2019

Clădirea Chrysler, un nou hotel în New York?

Clădirea Chrysler, simbol şi reper al panoramei New Yorkului, a fost cumpărată cu suma de 151 milioane de dolari de Aby Rosen's RFR Holding LLC şi compania austriacă imobiliară Signa Holding GmbH şi ar putea deveni următorul hotel al metropolei.

Valoarea tranzacţiei este de aproape cinci ori mai mică faţă de ultima vânzare a clădirii din 2008, când a atins preţul de 800 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Celebrul turn de 77 de etaje a fost pus la vânzare în luna ianuarie a aces­tui an de Consiliul de Investiţii Abu Dhabi şi de Tishman Speyer.

Aflată lângă Grand Central Terminal, în clădirea de inspiraţie Art Deco, se află în prezent birouri, în timp ce în vârful clădirii sunt spaţii de depozitare.

Potrivit specialiştilor, costurile estimate pentru renovarea clădirii se vor ridica între 150 şi 250 milioane de dolari. În plus, cel mai probabil, proprietarii se vor confrunta cu restricţii, deoarece turnul, finalizat în 1930 când a deţinut şi titlul de cea mai înaltă clădire din lume, este un reper istoric naţional.

Menţinerea utilizării actuale drept clădire de birouri ar fi o alegere riscantă, spun specialiştii din piaţă care sus­ţin că, în prezent chiriaşii din New York preferă clădirile noi de birouri.

Lawrence Wolfe, co-şef al grupului Newmark Knight Frank, a declarat pentru Bloomberg că "este o clădire magnifică, cu vederi neîntrerupte de la înălţime, dar schimbarea utilizării nu este fără probleme".

O provocare în transformarea clădirii în hotel ar putea fi plăcile mari de podea preferate de chiriaşii de birouri în ceea ce priveşte designul, la fel şi lobby-ul actual care ar putea face dificilă crearea unei intrări dedicate oaspeţilor unui hotel.

Cu toate acestea, un hotel pare să fie cea mai bună opţiune, deoarece, potrivit Bloomberg, turnul pierde în prezent aproximativ 20 milioane de dolari pe an, pe măsură ce chiria costă în jur de 50 de dolari pe picior pătrat (0,09 metri pătraţi), mai puţin de jumătate din valoarea plătită de întreprinderi pentru spaţiile de birou din Hudson Yards, noul campus în stil Silicon Valley din partea de vest a oraşului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb