Bursa de la Sibiu ar putea implementa scadenţa la o lună pentru contractele derivate pe valute

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2009

Brokerii de pe Bursa de la Sibiu au căzut de acord, în cadrul unui seminar organizat de Sibex, asupra implementării unei scadenţe la o lună pentru contractele derivate pe valute şi în special pentru perechea EURO/RON, la cererea importatorilor şi exportatorilor.

De asemenea, brokerii şi reprezentanţii Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri Sibiu au mai decis că este necesară şi lansarea contractelor E-Maxi Futures care să cuprindă 5.000 sau 10.000 de acţiuni ori unităţi monetare, investitorii putând tranzacţiona prin intermediul aces­tora o cantitate mai mare de acţiuni sau valută cu acelaşi comision.

Astfel, în urma discuţiilor cu brokerii s-au stabilit următoarele modificări de făcut la produsele oferite de Sibex: lansarea scadenţelor de 1 şi 2 luni pentru contractele pe SIF2, SIF3, SIF5, EUR/RON, USD/RON, CHF/RON, EUR/USD, SIBGOLD, SNP şi EBS; lansarea contractelor futures şi opţiuni pe acţiunile TransGaz (TGN) şi pe rata dobânzii ROBOR la o lună; trecerea pe marje în valută (EUR sau USD) pentru contractele SIBGOLD, EUR/USD şi EBS, precum şi modificarea multiplicatorului de la 1.000 acţiuni la 5.000 acţiuni pentru DESIF2, DESIF3 şi DESIF5.

De-a lungul seminarului s-au purtat discuţii pe diferite teme vizând piaţa de capital autohtonă. În prima parte, discuţiile s-au axat pe analiza evoluţiei volumelor şi activelor realizate în ultimii trei ani la bursa sibiană, pe prezentarea planului de marketing al Sibex pentru anul 2009 şi pe aspecte privind eventualitatea şi oportunitatea unei fuziuni între Bursa de la Sibiu şi Bursa de Valori Bucureşti.

În a doua parte a seminarului s-au purtat dezbateri privind lansarea CFD-urilor (Contract For Difference), prezentarea noului soft de tranzacţionare şi a stadiului în care se află Sibex în ceea ce priveşte implementarea aces­tuia, aspecte legate de activitatea de compensare-decontare precum şi des­pre lansarea pieţei spot la Sibiu.

Bursa de la Sibiu a organizat în perioada 23-25 ianuarie, la Păltiniş, o întâlnire cu brokerii şi investitorii din ţara noastră. La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor mai active 15 case de brokeraj din piaţa bursieră de la Sibiu. Alături de aceştia s-au aflat şi reprezentaţii Sibex dar şi investitori activi pe această piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb