Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central continuă procesul de transformare digitală şi lansează Platforma Înrolare Investitori

G.D.
Piaţa de Capital / 8 august 2022

Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central continuă procesul de transformare digitală şi lansează Platforma Înrolare Investitori

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central continuă procesul de transformare digitală şi împreună cu partenerii de la Aurachain şi eVOTE lansează Platforma Înrolare Investitori, conform unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti. Prin intermediul acestei platforme, după parcurgerea unui proces de identificare a persoanelor fizice, se deschid conturi de utilizator prin intermediul cărora, investitorii pot participa şi vota online la Adunările Generale ale Acţionarilor organizate de companiile listate la BVB. Acest nou serviciu digital este dezvoltat de Aurachain, furnizor de servicii de tehnologie care oferă suport companiilor să digitalizeze procese operaţionale într-un timp scurt. În cadrul proiectului, eVOTE pune la dispoziţie primul sistem de participare online şi fizic la Adunările Generale ale Acţionarilor, implementat în urmă cu mai bine de doi ani în România şi utilizat deja de peste 20 dintre companiile listate la BVB.

Potrivit sursei citate, accesul la Platforma online Înrolare Investitori se realizează, într-o primă fază, de pe orice dispozitiv de tip desktop sau laptop conectat la Internet, folosind navigatorul web Google Chrome, prin accesarea link-ului https://www.roclear.ro/Inrolare-Investitori sau direct de pe pagina web principală a Depozitarului Central https://www.depozitarulcentral.ro. Deschiderea contului de utilizator se face în urma unui proces de identificare facială sau pe bază de semnătură digitală, pentru deţinătorii de certificate digitale calificate. Soluţia tehnică aleasă va permite acţionarilor companiilor listate să beneficieze mult mai uşor de servicii ale entităţilor pieţei de capital, doar cu un cont de utilizator, printr-un singur punct de contact. Odată ce contul de utilizator a fost creat, investitorii pot utiliza credenţialele de acces pentru a participa online şi vota electronic la Adunările Generale ale Acţionarilor desfăşurate de companiile listate la BVB care utilizează Platforma eVOTE şi la care acţionarii respectivi au deţineri.

Parteneriatul dintre BVB, Depozitarul Central şi eVOTE va conduce la creşterea eficienţei operaţionale a companiilor listate prin simplificarea procedurilor administrative şi a costurilor în ceea ce priveşte organizarea de Adunări Generale ale Acţionarilor. În acelaşi timp, acţionarii companiilor care vor utiliza Platforma eVOTE vor putea să îşi exprime voturile mult mai rapid, printr-un simplu click şi vor avea posibilitatea să participe la astfel de adunări de oriunde, atât timp cât sunt conectaţi la Internet.

Platforma Înrolare Investitori va putea fi utilizată ulterior şi în alte scopuri, precum facilitarea unor servicii destinate investitorilor, inclusiv pentru accesarea de la distanţă a unor servicii oferite de Depozitarul Central - de exemplu, obţinerea extraselor de cont, subliniază sursa citată.

"Episodul pandemic pe care l-am traversat a lansat una dintre cele mai interesante provocări: digitalizarea accelerată, în toate domeniile. Depozitarul Central a investit dintotdeauna masiv şi susţinut în automatizare şi digitalizare pentru a asigura servicii de o înaltă calitate, dar mai ales pentru a furniza soluţii în beneficiul şi pentru confortul clienţilor noştri. Astfel că lansarea Platformei Înrolare Investitori, cu acces spre serviciul de vot electronic eVOTE, este o etapă firească în dezvoltarea, optimizarea şi modernizarea serviciilor oferite partenerilor Depozitarului Central. Această platformă va fi perfecţionată şi completată cu toate facilităţile de care are nevoie un investitor, în funcţie de oportunităţile pe care le vom identifica. Ne bucurăm să putem oferi, alături de Bursa de Valori Bucureşti, acest serviciu atât de important şi util pentru toţi actorii implicaţi în piaţa de capital românească", a declarat Silvia Buicănescu, Director General al Depozitarului Central.

"Este evident că nu mai putem vorbi despre piaţa de capital fără a face referire la digitalizare. Proiectul care devine operaţional acum, Platforma Înrolare Investitori, dezvoltat cu partenerii de la Aurachain şi colegii de la Depozitarul Central reprezintă un pas înainte în simplificarea accesului la piaţa de capital pentru investitori. Într-o primă etapă, platforma va digitaliza procesul de participare a investitorilor la Adunările Generale ale Acţionarilor din cadrul companiilor listate la bursă şi procesul de votare, realizate prin intermediul eVOTE - sistem online de participare la şedinţele adunărilor generale ale acţionarilor. Ulterior, beneficiile platformei vor fi extinse la dezvoltarea altor servicii digitale pentru investitori. La nivelul Bursei de Valori Bucureşti am căutat mereu să identificăm soluţii tehnologice prin care să facilităm accesul la piaţa de capital, atât pentru investitori, cât şi pentru emitenţi şi cu siguranţă lansarea acestei platforme vine în sprijinul lor", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

"Colaborarea dintre eVOTE şi Bursa de Valori prin Depozitarul Central ca prim serviciu de utilitate al Platformei Înrolare Investitori reprezintă un pas semnificativ în direcţia dezvoltării pieţei de capital din România prin digitalizarea serviciilor oferite acţionarilor companiilor listate. De azi înainte, acţionarii vor avea la dispoziţie o metodă simplificată de participare la adunările generale şi vor putea vota mult mai rapid punctele ce definesc viitorul companiilor în care investesc. Prin eVOTE, atât companiile, cât şi acţionarii acestora au siguranţa că voturile exprimate sunt numărate şi calculate corespunzător. Această transformare a modului de participare şi vot aduce tehnologia anilor 2022 în procesul unei AGA şi creează premise temeinice pentru aplicarea transparenţei şi bunei guvernanţe corporative specifice companiilor listate la BVB. În cea mai aglomerată perioadă a anului pentru companiile listate la BVB, ianuarie-mai 2022, prin intermediul Platformei eVOTE au fost organizate 50 de Adunări Generale ale Acţionarilor dintre care 37 au fost cele anuale.Toate evenimentele au fost transmise în direct, fără întârzieri între mediul online şi cel cu prezenţă fizică.", a declarat Mihai Chişu, Director General al Governance Partners, compania care administrează Platforma eVOTE.

"Digitalizarea şi automatizarea proceselor este o modalitate dovedită de a îmbunătăţi substanţial eficienţa operaţională, iar acum vedem că aceasta poate avea un impact mare pentru piaţa de capital din România. Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central au maximizat capabilităţile platformei low-code Aurachain pentru a construi Platforma Înrolare Investitori într-un mod mult mai rapid decât ar fi permis metodele tradiţionale de dezvoltare. BVB va continua să beneficieze de avantajele platformei noastre prin vizibilitatea real time asupra întregului proces, nivelul ridicat de securitate, precum şi capacitatea de a face rapid modificări şi îmbunătăţiri pentru a răspunde nevoilor din piaţă", a declarat Adela Wiener, Founder & CEO al Aurachain, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule tanar revolutionar care speri ca prin inventiile in materie de operatiuni bursiere si financiare

    mai crezi ca vei lansa un avant in piata bursiera si financiara a Romaniei !!! ???? 

    Pentru a fi mai explicit, iti propun sa studiezi numeroasele articole si relatri care ziarbsul BURSA le  

    isira dupa articolul dumitale.Din toate aceste informatii este de tras concluzii extrem de pesimiste! 

    Substanta lucrurilor si calitatea foarte indoielica a mediului politic si economic nu permit minuni

    Tine minte si aceasta zicala:" It is hard to soar like an eagle when you fly with turkyes" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb