Bursa din Tokyo vrea să-şi extindă programul de tranzacţionare cu 30 de minute

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 octombrie 2021

Bursa din Tokyo vrea să-şi extindă programul de tranzacţionare cu 30 de minute

IPO-urile derulate pe piaţa niponă până la jumătatea lunii octombrie au atras 4,7 miliarde de dolari, cu 182% mai mult faţă de perioada similară din 2020, conform Bloomberg Programul de tranzacţionare de la Tokyo, printre cele mai scurte din lume

Bursa de Valori din Tokyo intenţionează să-şi prelungească sesiunea zilnică de tranzacţionare cu 30 de minute, aceasta fiind prima modificare din mai bine de un deceniu a programului în care se derulează transferurile cu acţiuni pe piaţa niponă, anunţă Bloomberg.

Piaţa se va închide la ora 15:30 (ora Japoniei) dacă modificările propuse vor fi implementate. Pe lângă această schimbare avută în vedere, Bursa din Tokyo vrea să efectueze o actualizare majoră a sistemelor sale de tranzacţionare în a doua jumătate a anului fiscal ce se va încheia în martie 2025, potrivit anunţului făcut de Japan Exchange Group Inc., societatea care operează bursa niponă.

"Programul de tranzacţionare de la Tokyo se numără printre cele mai scurte din lume", declară Akira Kiyota, directorul executiv al Japan Exchange Group. În opinia sa, efectul prelungirii programului va fi observat atunci când volumul transferurilor este mare, chiar dacă este posibil ca tranzacţiile să nu crească imediat după punearea în aplicare a noului program.

Tranzacţiile de la Bursa din Tokyo au loc, în prezent, între orele 09:00 şi 15:00, cu o pauză de prânz între 11:30 şi 12:30. Sesiunea de tranzacţionare de cinci ore este considerabil mai scurtă decât în cazul mai multor alţi rivali regionali ai pieţei nipone. Japonia este a treia mare piaţă de valori din lume, cu o capitalizare totală de aproximativ 6,8 trilioane de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Kiyota mai spune că în prezent nu se gândeşte să elimine pauza de prânz, o mişcare pe marginea căreia s-a speculat anterior, sau să adauge o sesiune de noapte.

"Cred că era oarecum inevitabil ca acest lucru să se întâmple pentru a alinia Bursa din Tokyo la alte pieţe din Asia, care au sesiuni mai lungi de tranzacţionare", spune Serdar Armutcu, şef al diviziei de tranzacţionare de la Mita Securities din Tokyo, adăugând: "Cred că prelungirea programului va aduce lichiditate suplimentară, dar nu mă aştept la foarte mult".

Bursa de Valori din Tokyo şi-a modificat ultima dată orele de tranzacţionare în 2011, scurtând pauza de masă cu 30 de minute. Programul este menţinut la ora actuală. O oră de închidere mai târzie a pieţei ar fi prima prelungire de după 1954, când a fost schimbată de la 14:00 la 15:00.

O recomandare anterioară din 2014 pentru ca bursa să ia în considerare o sesiune de seară nu a dus la schimbări. Planurile au fost abandonate în urma lobby-urilor din partea societăţilor tradiţionale de brokeraj care s-au opus unui program mai lung din cauza costurilor crescute. Cu toate acestea, în anii următori s-a înregistrat o creştere a numărului de investitori care folosesc brokerajul online.

Bursa va analiza şi posibilitatea introducerii unei licitaţii de închidere de cinci minute, utilizată pe scară largă de bursele externe, inclusiv de Bursa de Valori din Londra, pentru determinarea preţului de închidere al fiecărei acţiuni.

PHC Holdings - cel mai mare IPO din Japonia, după 2018

Producătorul japonez de dispozitive medicale PHC Holdings Corp. a debutat luna aceasta la Bursa din Tokyo, după ce acţiunile sale au fost vândute la limita inferioară a gamei de preţ avută în vedere. Oferta publică iniţială a PHC Holdings este cea mai mare din Japonia, din 2018 până în prezent, conform Bloomberg.

În prima zi de tranzacţionare (14 octombrie), un titlu PHC Holdings era cotat la 2.651 yeni, în scădere faţă de preţul ofertei: 3.250 yeni. Gama de preţ avută în vedere a fost de 3.250-3.500 yeni. Ieri, un titlu PHC Holdings avea un preţ de 2.775 de yeni, în scădere cu 1,8% faţă de ziua anterioară.

Compania şi acţionarii săi, inclusiv Panasonic Corp. şi Mitsui & Co., au strâns aproximativ 71,8 miliarde de yeni (634 de milioane de dolari) în IPO. Oferta a fost cea mai mare de după listarea diviziei de telefonie mobilă a SoftBank Group Corp., SoftBank Corp., în decembrie 2018. Iniţial, PHC urmărea să atragă până la 1,6 miliarde de dolari prin ofertă.

PHC intenţionează să folosească banii din listare în scopuri precum consolidarea reţelelor sale de distribuţie pe segmentul de management al diabetului, creşterea capacităţii de producţie în ştiinţele vieţii şi plata datoriilor.

De oferta companiei s-au ocupat Goldman Sachs Japan, Bank of America Securities Japan, JPMorgan Securities Japan, Morgan Stanley, SMBC Nikko Securities, KKR Capital Markets şi Mizuho Securities.

Până la jumătatea lunii curente, IPO-urile derulate pe piaţa niponă au atras 4,7 miliarde de dolari, cu 182% mai mult faţă de perioada similară din 2020, arată cifrele Bloomberg. Majoritatea din cele 83 de companii listate din ianuarie până la momentul amintit au atras, fiecare, sume sub 100 de milioane de dolari, conform tendinţei constatate în ultimii ani pe piaţa niponă.

Rakuten Bank îşi pregăteşte listarea la Tokyo

Firma japoneză de comerţ electronic Rakuten Group Inc. a informat, la finele lunii septembrie, că se pregăteşte să îşi listeze divizia de servicii bancare online, urmărind să atragă fonduri în condiţiile în care este afectată de pierderile generate de construirea reţelei sale de comunicaţii mobile low-cost. Oferta publică iniţială a Rakuten Bank Ltd. va oferi conducerii diviziei mai multă autonomie pentru a lua în considerare diverse strategii de creştere şi financiare, inclusiv propria finanţare, conform Rakuten, care nu a dezvăluit termenii financiari ai listării.

Rakuten vrea să vândă tehnologia sa de reţele mobile în întreaga lume. Compania susţine că tehnologia sa reduce radical costurile de construire a unor astfel de reţele prin utilizarea software-ului bazat pe cloud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb