Bursa, sub semnul întrebării

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2008

Bursa, sub semnul întrebării

După scăderi impresionante de la începutul anului şi fabuloase faţă de vara trecută, când se înregistrau maxime istorice la Bursa de Valori Bucureşti, brokerii manifestă reţineri în a-şi mai face publice aşteptările pentru vara aceasta. Nimeni nu ştie cât vor mai dura deprecierile sau când vom asista la o întoarcere a trendului, bursa autohtonă fiind sub semnul incertitudinilor din pieţele internaţionale.

Este încă devreme să vorbim despre o schimbare de trend, în opinia lui Paul Brendea, de la SSIF "Prime Transaction". Domnia sa ne-a explicat: "Cel mult, putem identifica o stopare a scăderilor, ceva mai mult decât o decelerare, însă mă tem că revenirea creşterilor mai are de aşteptat. O confirmă atât analiza tehnică, cât şi sentimentul general de pe burse".

Alexandru Gavrilă, de la SSIF "Romnitrade", este de părere că, cel puţin până în prezent, nu putem vorbi de o inversare a trendului descendent început în vara anului trecut. "De aceea, considerăm că ultimul reviriment al cotaţiilor, ce a marcat majoritatea emitenţilor listaţi la Bursa de Valori Bucureşti, reprezintă doar o simplă corecţie pozitivă a acestui trend descendent", ne-a precizat domnia sa, adăugând: "Cu toate acestea, suportul reprezentat de ultimele minime regionale are un rol deosebit de important, putând face diferenţa dintre o stabilizare a cotaţiilor şi o continuare abruptă a buclei corective".

Momentan, susţin brokerii, nu sunt semnale că am putea asis­ta la o dinamizare a tranzacţionării, în condiţiile în care şi la nivelul marilor burse din Europa şi America numărul tranzacţiilor cu acţiuni s-a redus în ultimele luni, investitorii străini preferând alte tipuri de instrumente financiare, gen obligaţiuni sau titluri de stat, precum şi luarea unor poziţii pe piaţa internaţională a mărfurilor.

În asemenea condiţii, aceştia le recomandă prudenţă investitorilor, sfătuindu-i să înceapă acumulări treptate de acţiuni.

Dacă unii brokeri aşteaptă aprecieri ale cotaţiilor în toamnă, alţii sunt sceptici, spunând că evoluţia bursei autohtone depinde de factori, precum contextul internaţional sau alegerile locale, care ar putea aduce modificări fiscale, şi prea puţin de rezultatele financiare ale emitenţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care Bursa? un mall are rulaj mai mare decat BVB...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb