Burse de 9.600 de lei, oferite de "TenarisSilcotub" studenţilor universităţilor tehnice

Andrei Stan
Companii #Construcţii / 12 ianuarie 2017

Burse de 9.600 de lei, oferite de "TenarisSilcotub" studenţilor universităţilor tehnice

Un număr de 40 de studenţi care studiază ingineria şi ştiinţele aplicate au primit astăzi burse în cadrul Roberto Rocca Education Program, o iniţiativă a companiei "TenarisSilcotub" pentru sprijinirea învăţământului tehnic universitar.

Potrivit unui comunicat al companiei producătoare de ţevi, trimis Redacţiei, bursele sunt oferite la nivel naţional, cele mai multe, respectiv 20, fiind câştigate în acest an de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Lista este completată de tineri cu rezultate excelente de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti şi Universitatea "Babeş-Bolyai". Din totalul de 40 de tineri, opt au beneficiat de această formă de susţinere şi în anul universitar precedent, în timp ce restul sunt pentru prima dată în program.

Valoarea fiecărei burse de studiu este de 9.600 de lei.

Compania precizează: "Tinerii care beneficiază de această formă de susţinere din partea TenarisSilcotub au fost selectaţi de specialiştii companiei atât pentru rezultatele foarte bune înregistrate la facultate în anul universitar precedent, cât şi pentru potenţialul lor de a deveni buni profesionişti şi lideri. Procesul de selecţie, demarat în luna septembrie a anului trecut, a urmărit abilităţile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiză şi calităţile de leadership, pasiunea pentru inginerie şi inovare. Studenţii care primesc această bursă nu au la rândul lor nicio obligaţie faţă de companie, fiind liberi să îşi aleagă ulterior propriile opţiuni cu privire la viitoarea carieră sau continuare studiilor la nivel post-universitar".

"TenarisSilcotub" a iniţiat acest program în ţara noastră în 2006. Până în prezent, s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potenţial care studiază la cele mai prestigioase facultăţi cu profil tehnic din ţară.

Studenţii bursieri s-au reunit astăzi în amfiteatrul TenarisUniversity, centrul de training din Zalău al companiei, pentru evenimentul de decernare a burselor, organizat sub titlul "Creativitatea - cheia inovării şi a dezvoltării".

Mihaela Popescu, area manager "Tenaris" România, alături de reprezentanţii universităţilor partenere din acest program, i-a felicitat pe bursieri. Aceasta a afirmat: "Fiecare produs folosit azi de milioane de oameni a început ca un desen pe planşa unui inginer. Voi sunteţi cei care, continuând pe acest drum al excelenţei în educaţie, veţi avea puterea de a construi viitorul. Condiţia este să rămâneţi mereu informaţi, pasionaţi şi curioşi".

Roberto Rocca Educational Program este o iniţiativă desfăşurată la nivel global de compania "Tenaris", pentru a susţine studiul ingineriei şi al ştiinţelor aplicate în 80 de universităţi din 11 ţări.

În ţara noastră, programul este finanţat de "TenarisSilcotub", care a acordat, ultimii 11 ani, 430 de burse de studiu. Începând cu 2014, programele destinate educaţiei finanţate de "TenarisSilcotub" s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învăţământ, incluzând aici programul "Şcoala după şcoală" dedicat claselor primare, programele non-formale pentru gimnaziu şi liceu, burse de merit şi burse tehnice acordate liceenilor şi programul Roberto Rocca pentru studenţi şi doctoranzi.

"TenarisSilcotub" este un producător român de ţevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicaţii din industriile energiei, mecanică şi auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, compania are unităţi de producţie la Zalău, Călăraşi şi Câmpina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb